1 Läs mer >>

Ja, jag kan väl erkänna att jag tog i lite i överkant beträffande Djurgårdens troliga vinst mot Helsingborg. Men någonstans fanns ju i alla fall hoppet att Djurgården skulle vinna. Men så blev det ju tyvärr inte. Så nu har jag varit låg i några dagar. Blev dock glad när en vän bjöd ut mig till sitt ställe på Ingmarsö. Kände att jag behövde komma bort från stan och alla förpliktelser. Och även dränka sorgen efter Djurgårdens förlust. Åkte Cinderella 1 ut till Ingmarsö och blev hämtad vid bryggan av min gode vän. Efter 27 års bekantskap så känner man ju varandra ganska bra. Väl framme så fanns det ett litet kitt färdigt för att läggas på grillen. Kittet bestod av matjessill, färskpotatis, lök och färska örter. Mums. Med nubbe och öl gick det rakt ner i magen med välbehag. Märks helt klart att mamman är kokboksförfattare. Har haft otroligt bra dagar i skärgården, från mousserande på bryggan till ett morgondopp från båten. Och köttet från grillningen i går var helt otroligt gott och mört. Stunder där man bara är här och nu och bara njuter händer inte så ofta, men nu kan jag verkligen erkänna att jag mådde så bra. Att kunna ankra upp i en enskild vik och ta ett morgondopp helt näck var faktiskt helt underbart. En lisa för själen. Så nu när man är landkrabba igen så är man rätt slut. Sjön suger ju, som det heter.




Kram

Ingmarsö

0 Läs mer >>

Här kommer inlägget om Priorat som jag lovade.

Gick upp tidigt på morgonen. Åt en snabb frukost på pateon innan vi trängde in oss i bilen i färdriktning mot vindistriktet Priorat. Efter 13,5 mil befann vi oss i den lilla byn Poboleda. Fann så småningom fram till vingården Celler Mas les Perres där de tillverkar vinet Nunci som finns i både rött och vitt och levererar ca 20.000 flaskor/skörd. Fick visitkort av Dirk, ägaren, då han var en av utställarna på "Spanska vindagar" på Operaterrassen och tänkte att det kunde var kul att komma förbi när jag var i Barcelona. Tyvärr var inte han på plats utan vi blev istället guidade runt av Alexi som jobbar på vingården. Och det gick lika bra det.

Priorat är 19783 hektar stort och 1650 hektar är planterade med vinrankor.  Distriktet producerar huvudsakligen koncentrerade, mörka och intensiva rödviner. Du kan identifiera smaker som svarta vinbär, rostade nötter, läder, honung, körsbär, kryddor, peppar, kaffe och svarta oliver.  Lägsta tillåtna alkoholhalt är 13,5 procent. De flesta Priorat-viner är en blandning av flera druvsorter, och de druvsorter som vanligen utgör störst andel är Garnacha Tinta och Cariñena. Även Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah används i vinerna, oftast i mindre mängder.

Provade två vita och två röda viner. Nunci Blanc 2005, den vita och Nunci Costero 2004, den röda, var helt klart bäst. Priorat gör, tycker jag, eleganta och välbalanserade viner av mycket hög klass. Och dessa var helt klart av mycket hög klass.

Så när vi åkte tillbaka mot Barcelona så var jag mycket nöjd.

  

                                                                                                    

Kram

Priorat för en dag

0 Läs mer >>

Har konstaterat att jag inte får så mycket gjort inomhus. Både städning och tvättning har lagts åt sidan. Men samtidigt hinner inte dammråttorna samla sig i hörnen för ingen är ju hemma. Men så länge som ingen störs av det så kan jag ju vänta någon dag till. Men vem har lust att sitta inomhus när det är 30 grader i skuggan kl 10 på morgonen. Inte jag i alla fall.

Var i alla fall ute hos min väninna och grillade i går, mycket gott och mycket trevligt, som alltid. Man får ju passa på och njuta av de fina sommardagarna. Det är så mysigt att grilla. Blev en röd spanjor till maten som jag hade inhandlat på Barcelonas flygplats. Vilken var mycket passande till maten. Hann även spela ett parti krocket innan jag tog tunnelbanan tillbaka hem.

Vågar man hoppas att Djurgården ska vinna i dag? Jag hoppas det. För det har inte varit lätt för Djurgården den sista tiden. Jag kan väl inte påstå att jag är stolt över mitt lag. Jag hoppas att Rajalakso har vilat upp sig och sätter sitt sjätte mål idag. Han leder ju även skottstatistiken för Djurgården. Totalt 28 skott och 12 skott på mål. Så kanske Rajalakso lyckas sparka in en boll hårdare i mål i dag och slår sitt eget rekord på 101,5 km/t. Så Henke och ni andra Helsingborgare, räkna med en förlust.




Kram

Vinst för DIF

1 Läs mer >>

Jag tycker att det känns väldigt bra att numera ta bord på uteserveringen än inne på krogen. Att få sitta i strålkastarljuset från solens strålar och bli brun. Underbart, I love it. Det märks att många är på semester och då undrar jag var de åker med tanke på att Stockholm är så fantastiskt underbart just nu. Fast det är ju klart att de åker till sina små smultronställen ute i skärgården. Förutom vissa som är ute på turné såsom bl a Göran Fristorp och Magnus Uggla. Sprang på båda på stan häromdagen och Magnus såg så sommarfräsch ut och sa att han inte hade några planer på någon ny skiva. Så alla Magnus Uggla fans får vänta ett tag till .

Har naturligtvis tillbringat mestadels av dygnets timmar utomhus, sippandes vin eller klunkandes öl i solen. Har t o m varit på Gröna Lund och förlustat mig på Kryddhyllan och även åkt en karusell. När jag var liten så tog karusellerna mycket längre tid, men nu när jag åkte "Kvasten" så var jag samtidigt glad att jag inte nös eller gäspade, för då hade jag missat upplevelsen helt.

Fortsätt att njuta av solen.




Kram

Sommaren fortsätter

1 Läs mer >>

Den som har tagit vecka 30 som sin semestervecka har verkligen prickat rätt. Så underbart väder som det har varit hela veckan. Har verkligen utnyttjat dagarna med sol, bad och besökt en och annan uteservering. Det är det här som man får minnas när hösten och mörkret kommer. Tillbringade bl a en dag ute på klipporna på Lidingö. Har ett litet guldställe där. Så härligt att ligga på klipporna och se på båtlivet på vattnet och höra vågorna slå upp över klipphällarna. Vi får väl se hur länge vi får njuta av det fina vädret.

Hamnade i går på en uteservering i Gamla Stan på eftermiddagen tillsammans med goda vänner. Det blev en och annan öl i solen innan vi begav oss hem till en vän i närheten och sörplade svenska signalkräftor. Så det blev lite försmak av vad som komma skall i augusti. Trevligt och gott och inte alltför sent innan jag förflyttade mig från söders höjder till mitt hem på Gärdet.

Ha det fortsatt bra i solen.




Kram

Sommaren är tillbaka

0 Läs mer >>

Har haft en behaglig och trevlig helg med allt vad det innebär. Har haft restaurang- och barbesök bland Stockholms krogar och barer. Ett och annat glas rosé har slunkit ner i matstrupen och en och annan delikat munsbit har passerat samma väg. Vädret har varit fram och tillbaka och bikinin har åkt på vid sol vid brygga. Jag har t o m tagit mitt första dopp i svenskt vatten den här sommaren. Har inget att klaga på över denna helg förutom min myrinvasion på min altan. När jag var i Barcelona, så fick jag tydligen oväntat besök. Dvs en myrkoloni som har härbärgat sig på min altan. Så de små gulliga myrfällorna står numera ute på altanen i hopp om att myrorna ska gå in i fällan, ta med sig myrmedel och släpa ner till polarna i grusgångarna. Vi får väl se när de försvinner från min altan.

Har även hunnit med att se "Mamma Mia", vilken nyligen har haft premiär på de svenska biograferna. Denna mysiga film som är en riktigt feel-good-film där Meryl Streep är lysande i sin rollkaraktär. Man kan ju absolut inte tro att hon ska fylla 60 år nästa år. Även musiken är lysande och jag kommer på mig själv att jag sitter och sjunger tyst med till Dancing Queen. Rekommenderas å det varmaste.




Kram

Mamma Mia

2 Läs mer >>

Borta bra men hemma bäst, heter det ju. Fast jag hade nog velat vara kvar i Barcelona ett tag till. Hann ändå med det jag ville göra, d v s ligga på stranden, sola, bada, äta gott, dricka gott, besöka Priorat och umgås med mina vänner i Barcelona. Saknar värmen och att kunna bada i havet. Fast samtidigt är det skönt att komma hem till sin egen säng och sina egna rutiner.

När det blev klart att Ronaldinho skulle komma över till Milan så såldes det 3000 årskort på en timme. Så Barcelona får istället hålla tillgodo med bl a nyförvärvet Alexander Hieb som lämnar Arsenal för Barca.

Barcelona, ha det så bra tills vi ses igen. Och tusen tack till Agnetha, Miguel, Paulina och Philip för allt, det har varit så mysigt och trevligt.




Kram

Tillbaka i Stockholm

0 Läs mer >>

Vad jag är glad att vi numera har fem vekors semester, vilket infördes 1978. För sjuttio år sedan (1938) så var det två veckors semester som var lagstadgad för alla anställda i Sverige. År 1951 utökades semestern till tre veckor och 1963 till fyra veckors semester. Vill bara säga att jag fortfarande njuter av min semester i Barcelona. Har även varit och provat viner i Priorat. Vilket var en otrolig upplevelse. Lovar att göra ett större utlägg om vinresan när jag är tillbaka i Stockholm. Tills dess, ha det så bra.



Kram

Semester

0 Läs mer >>
Äntligen är jag i solen. Skickar en hälsning från ett varmt och soligt Barcelona. Ligger på stranden och njuter av värmen på dagarna. Äter tapas, dricker goda viner och bara är. Sà himla skönt. Att kunna ligga på straden till halv sju, sju på dagarna är inte helt fel.
Är nu på väg til stranden igen. Ha det bra.



Kram

Oh la la

0 Läs mer >>

Efter all turbulens i livet så känns det skönt att få komma i väg till Barcelona. Har packat plastpåsen med bikini, tandborste, pass, biljett, badtofflor och pengar. Fick även packat en resväska med lite mer kläder i :-). Ser verkligen fram emot att ligga på stranden och sola. Men framför allt att få miljöombyte. Ska sola, bada, läsa bok, slappa, dricka vin, äta tapas och umgås med min väninna och hennes familj. Bara vara. Så jag ser verkligen fram emot det. Så vi får se om det blir någon rapport ifrån Barcelona, eller om ni får hålla er till att jag kommer tillbaka. Till dess, ha det så bra.




Kram

Barcelona

0 Läs mer >>

Jag är villig att hålla med Walter Winchell, "En vän är en person som kommer nära när andra försvinner". Inte för att alla försvinner. Men vissa vänner finns alltid kvar och ställer upp när man som mest behöver dem. Har en sådan väninna som alltid har funnits där och stöttat när jag som mest har behövt någon. Sådana är guld värda. Har ni sådana vänner så håll fast vid dem.

Var i alla fall utbjuden till henne på grillparty i kväll. Satt ute i trädgården och åt grillat marinerat kött med färsk potatis och bearnaisesås samt grillade grönsaksknyten. Till det drack vi ett portugisiskt vin. Vilket var en mycket bra balans. Satt bl a och diskuterade manligt och kvinnligt försprång i samhället och hur det påverkar oss individer. Vilket var mycket intressant. Hann även med en krocketmatch innan det vart förflyttning till TV-soffan med dessert bestående av marinerade jordgubbar med vispgrädde innehållande marsipan med filmvisning. En mycket givande och trevlig kväll.




Kram

Vänner

0 Läs mer >>
Är det sant som ryktena säger? Ska Ronaldo gå från Manchester United till Real Madrid? Och är Ronaldinho på väg till Milan tillsammans med Eto’o och Drogba? Det är väl i alla fall klart att den ryska storstjärnan Andrej Arsjavin ska till Barcelona. Och det behövs väl om de mister flera av sina bästa spelare. Och kommer Inter få Frank Lampard och Ricardo Quaresma till sig? Ja, det är frågor som vi kanske får svar på under sommaren.
Jag vet i alla fall att jag var på pedikyr i dag. Det var underbart skönt. Trist att man inte går oftare. Och varje gång lovar jag mig själv att jag ska vara snällare med mina fötter. Men det går några veckor och sedan misshandlar jag dem igen. Jag har i alla fall sommarfina fötter nu.



Kram

Vem går var?

0 Läs mer >>
Knappt har man hunnit återhämta sig från EM-fotbollen innan Allsvenskan börjar. Hann inte riktigt med att Djurgården spelade redan i dag. DIF mötte Elfsborg på ett soligt Stadion. Förstår att jag aldrig hörde några jubelrop därifrån, med tanke på att Elfsborg vann med 2-0. Första målet kom redan i första minuten och det andra kom i 14:de minuten. Tråkigt för Djurgården. Men samtidigt så har de ju några avstängda och skadade, så man får väl vara tacksam att det inte blev flera mål. Sedan ryktas det att Chievo är intresserade av Rajalakso. Vi får väl se hur länge han blir kvar i DIF.
Någon annan som var bra var ju Anton Zetterholm, som ska spela Tarzan i Hamburg, som var på Allsång på Skansen i går. Vilken underbar röst han har, helt otrolig. En annan som fanns på Skansens scen var Magnus Uggla, vilken är en av mina favoriter. Så i solens sken sjöng han "Pärlor för svin" inför ett gungande publikhav. Still going strong.

Kram

DIF - Elfsborg

0 Läs mer >>
Hade en ganska späckad dag i går utan jobb, men med personliga saker runt i kring mig. Först akupunktur med massage på morgonen som var välbehövligt. Åkte därefter till söder till Gymnasieintagningen. Gjorde en del tillägg på andra gymnasiealternativ till min dotter. Hon vägrade totalt att ta sitt tredje gymnasieval och då måste jag försöka att hjälpa henne att komma in någon annanstans. Fast det är jättetufft. Trodde bara att hon hade möjlighet att söka på tre olika val, men så var inte fallet. Men jag håller tummarna och hoppas att hon kommer in på en skola där hon vill gå.
Kändes så skönt när jag kom cyklande i stan i går, inte en buss. Det var ofattbart, men ändå så skönt. Fast för de dom är beroende av bussen så är det så klart inget roligt. Hur kommer de till jobbet då? Och vad ska alla turister tro? Att vi har ett bussfritt Stockholm. Vi får väl se hur länge strejken pågår.



Kram

Bussfritt

0 Läs mer >>
Hamnade i går på IKEA med en väninna. Skönt. Har länge lovat min dotter att hon ska få en ny madrass till sin säng och skjutit på detta. Det var inget bra, men tiden har varit knapp. Men i går tog sig en väninna tid att tillbringa några timmar på detta stora varuhus tillsammans med mig. Det är så uträknat och så smart. I kurvorna med vagnen hinner du få en överblick av andra onödiga artiklar som du egentligen inte behöver, och snabbt stoppar ner i din vagn. Men min dotter fick i alla fall en ny madrass och jag gick hem med några kassar till med onödiga saker + ljus, servetter och dylikt. Fick även några 5 kronors korvar i magen innan jag lämnade IKEA.



Kram

IKEA