0 Läs mer >>
Skickar en rapport från metropolen Gävle. Hade förhoppning om att jag skulle få min dator åtgärdad i Gävle, men tyvärr så gick det inte. Men jag fick i alla fall tag på en dator. Har även hunnit med och se hockey. Brynäs mot HV71. Brynäs kämpade i andra och tredje perioden men det räckte inte. En vinst för HV71 med 6-4. Avslutade på en restaurang där jag intog underbara lammracks. Har även hunnit med att bada vedeldad bastu, gått en promenad i det snötäckta Gävle och ätit och druckit gott. Lägger in bilder senare.
Vet ej när jag får tillgång till dator härnäst. Så om vi inte hörs innan år 2009 så vill jag passa på och önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR. Med förhoppning om att 2009 ska bli ett riktigt bra år.
Är inbjuden på middag i Nacka på Nyårsafton. Hoppas ni alla får en bra nyårsafton ni också.

Kram

Gävle

0 Läs mer >>
Vill önska er alla en riktigt GOD JUL.
Har inte tillgång till min egen dator så det kommer inte att bli så många inlägg under julen. Men jag hoppas att ni alla får en riktigt skön och avkopplande jul med mycket god mat och mycket gott och dricka.
Har haft familj från Barcelona på besök hos mig. Vilket har varit mycket trevligt och väldigt mysigt. Så vi har umgåtts och haft trevligt. Mycket god mat och mycket gott och dricka.
För mig och min dotter blir det inte traditionell julmat, utan vi börjar med löjromstoast, sen hummer och champagne. Till middag blir det helstekt fläskfilé med mycket smörstekta kantareller, rödvinssås och potatisgratäng och till det ett bordeauxvin från 2000. Avslutningsvis blev det chokladmousse. Mums.
Jag försöker att hitta någon annan dator för att förmedla mina upplevelser. Tills dess, ha det gott och sköt om er.



God Jul-kram

Julafton

0 Läs mer >>

Efter en lugn kväll hemma i soffan i går och tidigt i säng så har jag roddat hela dagen i dag. Tvättstuga, städa lite, handla och avslutningsvis teater. Antingen är det skådespelarna som har blivit bättre eller så är det jag som fattar bättre. Tar till mig budskapet som ett läskpapper. Blir alltid berörd när de avslutningsvis står på scenen och tar emot publikens jubel och applåder. Slutrepliken är ofta det som sätter sig och har en mening som man bär med sig. "Den ömhet jag är värd" handlar om människor som på ett eller annat sätt har nått sin botten och efter deras längtan efter kärlek och värdighet. Med många droger, ett missbruk och om vad det ger i det mänskliga samhället. Först tyckte jag att den var så där, men drogs snabbt in i den snabbt omväxlande rolltolkningen utifrån en scen. Ja, kan bara säga att Börje Ahlstedt och Thomas Hanzon håller, och även Ola Rapace gjorde pjäsen sevärd. Fick mig en tankeställare i alla fall och gick därifrån med facit på hand. "Den ömhet jag är värd" satte sina spår. Gå och se den om ni har möjlighet.




Kram

Teaterkväll

0 Läs mer >>

Är hemkommen efter ett magnifikt julbord på Tyrol. Fick i mig allt från rökt renhjärta, björnköttbullar, bäver, lax, skinka, renkorv och andra läckerheter. Kunde ha varit utan bävern, men björnköttbullarna var riktigt delikata i sin gräddsås. Avslutade med det digra dessertbordet. T o m en Budapestbakelse lyckades leta sig ner i magen också. Hade mycket trevligt tillsammans med mina barn, deras kompisar och min dotters pojkvän. Alla var vi väldigt mätta och nöjda när vi lämnade Tyrol. Gick runt lite på Gröna Lunds julmarknad och tittade. Det var mycket vackert med all julbelysning. Tjejerna fick t o m med mig i Pop-Expressen. Kändes i och för sig som att hela julbordet höll på och komma upp igen, men jag lyckades behålla allt. Så nu är jag mätt, nöjd och mycket belåten. Blir en lugn hemmakväll i soffan och bara vara och låta all den goda maten smälta.
Ha en fortsatt bra helg.



Kram

Julbord 2

3 Läs mer >>

Förstår inte hur folk hinner med allt. Fast själv ska jag väl inte säga att jag hinner med allt heller. Har varit en del hektiska dagar denna vecka. Det har varit julbord hit och jullunch dit. Har inte ens hunnit köpt alla julklappar ännu. Men det är ju i alla fall några dagar kvar till julafton. Var på den traditionella julmiddagen i torsdags. Alltid lika kul att återse alla gamla kära ansikten. Blev toast skagen till förrätt med vitt vin till, därefter en pestofylld kycklingfilé med risotto och till det en god shiraz. Avslutningsvis blåbär och hallon med vaniljglass. Därefter blev det te och en och annan Calvados. Avslutade sen nere vid Stureplan innan jag tog en taxi hem. Så i går så kändes det tungt. Kände mig rätt färdig och var glad att jag inte hade bokat upp gårdagskvällen.

Avnjöt ännu en god glögg i går kväll. Förutom Blossas Blåbärsglögg så är även Lucia Choklad outstanding. Verkligen att rekommendera.
Är snart på väg till ett härligt julbord på Tyrol. Ska bli mysigt.



Kram

Julhets

1 Läs mer >>

Efter en hård dags arbete i går så mötte jag upp min väninna på East för att inta deras berömda julbord. Var några år sedan som jag var där sist, men det var lika bra som det alltid är. Det blev en och annan sushi till förrätt, bl a Baby Octupus till varmrätt och avslutningsvis mangopanacotta med färska frukter. Var så mätt så att jag knappt kunde bege mig därifrån. Så nu känns det som att jag står mig till nästa julmiddag. Tog en sväng förbi O'Learys på vägen och avslutade med några glas Zinfandel innan jag rullade hemåt.

Tur att jag är ledig i dag, så att jag har möjlighet att återhämta mig.




Kram

Julbord 1

0 Läs mer >>

Då så är det lördag i dag och lucia. Är rätt trött i dag efter gårdagen. Blev middag på Sabai Song innan RAW på China teatern. Kristoffer Appelquist och David Batra äntrade scenen med bravur. Canadensaren och Mark Watson satte inte lika stor fart på mig. Så efter några glas Pol Roger på stan efter den sena föreställningen så blev det hem till sängen. Somnade som en gråsäl. Det kostar ju att ligga på topp. Är ju inte lika pigg som tidigare längre. Två dagar på raken gör ju att man blir rätt så trött.

Så i kväll blev det soffan och El Clasico. Real Madrid var bra och låg på fast Barcelona regerade och vann matchen med 2-0. Messi avgjorde genom att sätta 2-0 i 91 minuten. Messi är helt klart bäst just nu.

Är dags att inta horisontellt läge nu. God natt och sov så gott.




Kram

RAW

0 Läs mer >>

Var bjuden på mingelparty med glögg och skinksmörgås på huvudkontoret i går. Minglade en stund, drack glögg, åt skinksmörgås och fick julklapp. En filt blev det i år. Bra att ha och värma sig med i vinter i soffan.

Intog sedan en Maragrita innan det blev Cotton Club på Blue Moon Bar. Hemlig gästartist var Gladys de Pilar. Rös i hela kroppen när hon framförde Bond-låten "Licence to kill". Vilken pipa denna dam har. Richard Häger och hans Cotton Club körde loss ordentligt, Frank Sinatra, Barry White, Barry Manilow, Lisa Stansfield och Earth Wind & Fire med flera var där. Richard är riktigt duktig. Helt otrolig faktiskt. Var mycket imponerad. Fast hans bästa är nog ändå Earth Wind & Fire. Med Cotton clubs blåsare så var det inte långt i från originalet. Så jag var mycket, mycket nöjd med kvällen med mycket musik och mycket mys.

I kväll RAW på Chinateatern med bl a Kristoffer Appelquist och David Batra.

Ha en riktigt trevlig helg.




Kram

Cotton Club

1 Läs mer >>

Undrar om jag ska fira Lyckans Dag i dag. Lyckades komma med i radion i morse och sjunga min julsång på Radio Vinyl bakom lucka 11. Jonas och Lillemor var helt tagna. Fick i alla fall deras bästa julklapp, dvs en CD-box med alla David Bowies skivor + DVD + julbord på Tyrol. Så jag säger TACK Jonas och Lillemor och Radio Vinyl 107. Blev superglad. Har kommit in i en nostalgifas och har börjat lyssna på Bowie igen. Så julklappen var verkligen klockren. När sen min dotter ringer och säger att hon har fått VG+ och VG på två engelsk-prov så blir jag ännu lyckligare.

Är också lycklig att jag fick tag på en av Blossas Glögg 2008. Deras 500 000 flaskor är redan slut överallt. Plus att jag fick biljetter av Mårten Andersson till deras RAW på Chinateatern.

I dag mingel på huvudkontoret och sen Cotton Club.

Undrar hur denna dag slutar. Hmm.




Kram

Bowie-box

0 Läs mer >>

Ja, är det inte Pepparkakans Dag, Kanelbullens Dag eller Alla Hjärtans Dag så är det Nobeldagen. Nobeldagen som firas till minne av Alfred Nobels bortgång år 1896 i Italien. Ja ack, vad är en bal på slottet om inte..... Helt underbar. Fast jag ska absolut inte klaga. Jag har haft en underbar dag i dag. Promenad och lunch på Djurgården med mysigt sällskap och avslutning på min vattenqigong.

Nobeldagen, är ju den dagen då nobelprisen delas ut. Och jag lär ju inte få något i år heller, så jag valde att mysa på Djurgården istället. Jag firade alltså Mysdagen istället för Nobeldagen i dag. Men jag tror inte att de flaggar för att jag firar Mysdagen, utan snarare för att Nobeldagen firas.

Firade i alla fall med årets första glögg på kvällen. Kan varmt rekommendera årets Blossa Glögg med blåbärssmak. Behövs ju lite värme för att hålla ångan uppe.




Kram

Nobeldagen

1 Läs mer >>

I dag är det Pepparkakans Dag. Den firas för att utse Sveriges snällaste. Juryn hade plockat ut fyra personer som de tyckte skulle få priset som Sveriges snällaste. En person som visat sin omvärld medmänsklighet på ett alldeles speciellt sätt. Grattis säger jag till Patricia Baldefors, som vann och valde att donera sina 5.000:- till stiftelsen Min stora dag. Kung Hans, som regerade 1497-1501 blev ordinerad att äta pepparkakor av sin doktor med anledning av att han ofta var på ett uselt humör. Med tanke på att pepparkakor har en lugnande effekt på magen så blir man snäll. Jag kommer i alla fall vara extra snäll i dag trots att jag inte har ätit någon pepparkaka ännu. Men det lär väl bli en och annan innan jul. Sveriges största producent har en årsproduktion på ca 5 000 ton, så en och annan pepparkaka lär ju slinka ner. De exporteras till 38 länder, så förhoppningsvis så kommer det bli fred på jorden med alla snälla människor.




Kram

Pepparkakans Dag

2 Läs mer >>

I går var det verkligen "sport" i fokus. Först till Hovet för att se Djurgården möta mitt favoritlag Färjestad, sedan till O'Learys för att se Inter besegra Lazio med 3-0 och Barcelona vinna över Valencia med 4-0.

Hockeyn i Hovet var riktigt spännande. Hade nog trott att FBK skulle vinna över DIF. Fast jag bjussar Djurgården på tre poäng. De var värda det i går. Kan inte vara kul att ligga längst ner i tabellen och riskera att inte hamna i Elitserien nästa säsong. Så Djurgården, ni fick verkligen Färjestad på fall och var värda att vinna i går.

Zlatan hade flera målchanser mot Lazio och lyckades till slut få in en boll i Lazio's mål i 55:te minuten.

Henry regerade på Camp Nou när han satte tre av fyra mål för Barcelona.

Så jag kan nog påstå att det ändå var en lyckad sportlördag.

I dag blir det istället en softsöndag.

Ha en fortsatt bra 2:ndra advent.




Kram

Sportlördag

0 Läs mer >>

Blev så sugen på jasminete i dag, så jag kunde inte undvika att svänga förbi Sibyllans Kaffe och Tehandel på Sibyllegatan på väg hem från jobbet. Blev en påse jasminete på anrika Sibyllans som etablerades år 1916, innan jag fortsatte hemåt. 30 år senare, dvs 1946, så började de dela ut Gulbollen. Men på den tiden fick fotbollsspelarna bara ta emot guldbollen en gång. Annars hade nog Gunnar Nordahl vunnit fler guldbollar än Zlatan (3 st). Gunnar Nordahl som fick guldbollen 1947 var med i det svenska landslag som i London 1948 vann olympiskt guld. Han avslutade sin spelarkarriär i Karlstad BK som spelande tränare.

I går blev det klart att Cristiano Ronaldo vann guldbollen överlägset. När tidningen France Footballs prestigefyllda Ballon d'Or skulle delas ut var det inget snack om vem som skulle ha guldbollen. Den 23-åriga portugisen gjorde 42 mål när Manchester United förra säsongen vann både Premier League och Champions Leauge. Messi kom god tvåa, hade nästan tippat honom som vinnare, och Zlatan fick nöja sig med en nionde plats. Grattis Ronaldo.




Kram

Guldbollen