0 Läs mer >>
Önskar alla en glad och trevlig 1:sta advent. Hoppas en och annan pepparkaka och mugg med glögg har kunnat avnjutits. Själv har jag bara haft en mysdag hemma.
Inte sedan 106 år sedan har Stockholm haft så få soltimmar som i november. Vanligtvis brukar det vara 54 soltimmar, men i år kom vi bara upp till 5 timmar. Kiruna kan däremot vara glada, hela 42 soltimmar hade de. Så ljusterapilampan har kommit väldigt mycket till användning. Nu väntar december, och eventuellt någon gnutta snö på julafton.
Ha en fortsatt trevlig 1'sta advent.

Kram

1:sta advent

0 Läs mer >>
Grå, grå, grå. November månad har varit den gråaste november på många år. Fram till i förra veckan hade Stockholm haft två timmar sol. Inte mycket att skryta med. Det är då jag är glad att jag har min ljusterapilampa. En halvtimme varje morgon gör verkligen susen.
Fast i dag visade sig faktiskt solen i Sveriges huvudstad. Härligt. Det finns hopp.
Önskar dig en trevlig söndagskväll och en kommande bra vecka.

Kram

Ljusterapi

0 Läs mer >>
Ett stort GRATTIS Zlatan till Guldbollen för nionde gången. Zlatan har verkligen visat att svenska fotboll är i topp. Han har satt sitt namn på kartan och taggat de unga att satsa på fotboll. Hans tal på fotbollsgalan i går vara rörande angående Klas Ingesson, Pontus Segerström och hans egen bror. En stor eloge till Zlatan och Grattis än en gång.
Kram

Guldbollen gick till ...

0 Läs mer >>
I dag firar vi Kladdkakans Dag. Den söta, kladdiga kakan har en egen dag sedan 2008. Enligt en undersökning kommer vi mumsa i oss över två miljoner kladdkakor i dag, förutom jag.
Desserter är inte min melodi egentligen, men någon liten sötsak lär nog slinka ner.
Första snön kom i går. Burr. Fast till helgen lär det bli 6-8 grader, så än så länge håller sig det vita täcket borta. Vilket gläder mig mycket.
Önskar dig en trevlig helg i höstmörkret.
Kram

Kladdkakans Dag

0 Läs mer >>
I dag var det dags för den sextonde upplagan av Mitt Kök. Mässan som sträcker sig fram till söndag är en publik mässa som drar mat- och dryckesintresserade från hela Sverige. Du kan besöka Matlabbet och laga mat tillsammans med kockar, gå på speedtasting och prova viner tillsammans med vinmakare, besöka kockarnas krog och se vad de främsta kockarna i Sverige lagar för goda maträtter med mera. Mycket dryck och mat att botanisera i på årets mässa. Med tanke på att Hälsomässan också går av stapeln samtidigt så är mycket fokus i år på att laga mat som är nyttig. Kan varmt rekommendera en tur ut till Älvsjömässan där Mitt Kök med ett flertal mässutställare finns representerade.

Kram

Mitt Kök 2014

0 Läs mer >>
Restauranggalan gick av stapeln för sjunde gången på Cirkus i går. Det var tidningen RS - Restauranger och Storkök som stod för arrangemanget i samarbete med Svenska Kockars Förening, Svenska Sommelierföreningen och Sveriges Bartenders Gille.

Och vinnarna blev:
Årets krögare:
Malin Söderström
Årets smaksättare:
Lux dag för dag, Sthlm
Årets framtidslöfte:
Maya Samuelsson
Årets klassiker:
Stadshuskällaren. Sthlm
Årets krogmiljö:
Printz, Sthlm
Årets hållbara krog:
Jazzköket, Östersund
Årets sommelier:
Patrik Strömsten
Årets matsalsteam:
Upper House, Göteborg
Årets servitör:
Oskar Ahlvin, Linnea Art, Göteborg
Årets ölutvecklare:
Brekeriet, Fredrik, Christian och André Ek
Årets hälsokoncept:
Kalf & Hansen, Sthlm
Årets innovatör:
Mathias Dahlgren, Sthlm
Årets barkoncept:
Tweed, Sthlm
RS hederspris:
Monica Sander
SKF och RS Ungdomsstipendium:
Emilie Johansson
Årets krog:
Koka, Göteborg
Kram

Restauranggalan