Hemma efter en mycket trevlig provning på Syster och Bror, ”Mat och vin i kombination”. Fick prova mousserande, vitt, rött, rosé och dessertvin till en välkomponerad meny. Kan säga att Lindemans Bin 25 Brut Sparkling Chardonnay gifte sig bra i munnen tillsammans med en brieost med fikonmarmelad. Även den tyska Rieslingen passade utmärkt till räk- och mangosalladen med inslag av lime, chili och koriander, där sötman i mangon balanserade sötman i vinet. Även chilin vägde upp mot den feta Rieslingen och fick en välbalanserad eftersmak. Så jag var mycket nöjd med provningen innan jag tog bussen hem.
Nu läggdags innan en ny arbetsdag i morgon.
God natt och sov så gott.
Kram
Åkte ut till landet efter jobbet i går. Hade med mig en flaska Gewurztraminer 2000 Sélection Grains Nobles Amélie i bagaget, vilken jag hade inhandlat i Alsace för en vecka sedan. Så bra karaktär hade jag. Hade ju tänkt spara mina inköpta viner från Alsace ett tag till, men, men. Jag var så himla sugen att se om den passade till gåslevern som vi skulle äta. Gissa om den passade? Kan säga att den var gudomlig till gåslevern. Med en klick päronmarmelad på gåslevern och en fruktig, inte alltför söt Gewurztraminer, så gifte det sig i munnen. En otrolig smakupplevelse som satt kvar länge.
Innan gåslevern hade vi intagit ostron och champagne. Har konstaterat att Pol Roger Pure, non dosage, är den perfekta ostronchampagnen. En smakupplevelse som förhöjer ostronen och som gör att champagnen smakar ännu bättre. En klockren smakkombination. Till varmrätt blev det inkokt lax och Coq au vin på Rieslingvin. Middagen avslutades sedan med en äppelkaka och portvin innan det var dags för kaffe och calvados. Så jag kan nog påstå att det var en riktig gourmetmiddag som intogs i går kväll.
Ha en fortsatt bra helg.
Kram
Fredagsmiddag
Att ena dagen sitta på en bänk i Alsace och titta ut över vinrankorna i dalen och på bergen och dricka en Crémant och en Riesling i solen eller några dagar senare sitta i en bastu med höstmörkret utanför och svalka sig i det 13-gradiga vattnet, det är livskvalité enligt mig. Att efter bastun kunna gå in i huset och tända en brasa och laga en god middag med gott vin till spär på livskvalitén. Kan nog erkänna att jag njuter av alla upplevelser till fullo. Att kunna se kvalitén trots kontrasterna och kunna plocka fram godbitarna i det njutningsfulla, det är livet. Vad är en bal på slottet…???
Tredje matchen gillt. I gårdagens match Lazio-Milan visade Zlatan att han var en kvalitetsspelare när han satte sitt första mål i sin nya hemmaklubb Milan. Dock blev det ingen vinst för Milan, men det blev i alla fall oavgjort. Så med 1-1 i resultat så kunde Milan plocka hem ett poäng.
Kram
Livskvalité
Så nu tillbaka i vardagen igen. Läggdags och ny arbetsdag i morgon.
Sov gott.
Kram
Alsace
Det gråmulna vädret fortsätter och Ryss-värmen är långt ifrån. Just nu känns det som att det bara är focus på slutspurten av valet. Hörde i morse att ca en miljon svenskar redan har förtidsröstat, inklusive jag själv, vilket tydligen är ett rekord. Känns skönt att ha fått det överstökat. I början av nästa vecka lär vi få resultatet hur Sverige kommer att se ut framöver, Reinfeldt eller Sahlin. Ja, det är frågan.
Har även hunnit inhandla nya badrumsdörrar i veckan. Så nu är det fräscha nya vita badrumsdörrar till mitt nyrenoverade badrum och min lilla toalett.
För att liva upp stämningen i gråmörkret begav jag mig på invigning av en ostronrestaurang i går. Blev en hel del ostron och några glas champagne innan det var dags för hemgång.
Kram
Zlatan är störst
På torsdagskvällen i Visby fick vi en upplevelsekväll iklädda medeltidskläder. Samling vid Helge And’s ruin som byggdes omkring år 1200 och dess värre blev drabbad av branden 1611. I ruinen låg medeltida dräkter och väntade på oss samt några medeltida personer. Blev en föreläsning om Visbys historia och Helge And’s kyrka, vilken anses vara en av Visbys mer originella kyrkor eftersom den har ett s k oktogon, ett åttkantigt långhus i två våningar. Kan säga att utsikten var magnifik från ruinen. Vandrade därefter till en lokal där vi blev mottagna av gycklare och andra medeltida varelser. Fick en klosteröl innan det var dags att gå till bords. Vi satt på långa bänkar vid långbord med endast en kniv som bestick. På bordet fanns korvar, rökt lammkött, kassler och diverse ostar som måltid. Därefter kom det in lammkotletter och helgrillad kyckling samt avslutningsvis en dessertkaka. Vi fick även lära oss en medeltida dans på innegården i skymningen innanför Visbys murar. Kan säga att det var ett hellyckat arrangemang som vi fick uppleva på vår konferensresa. Så jag var mycket nöjd med min vistelse i Visby.
I kväll så debuterar Zlatan i sin Milan-tröja borta mot Cesena. Så vi får hoppas på en seger för Milan och att Zlatan gör ett mål. Det vore ju en kul start för Zlatan i Milan. Vi håller tummarna.
Ha en fortsatt bra helg.
Kram
Medeltidskväll i Visb...
Är åter i storstaden igen efter några dagar på Gotland. Har varit på konferens med jobbet på vårt natursköna Gotland. Denna ö med ca 57.000 invånare som bär med sig en medeltida historia. Jag känner hur jag smälter in som en som levde på medeltiden när jag strosar runt bland de trånga kvarteren på de smala kullerstensprydda gatorna innanför ringmurarna. Hade fantastiska dagar med både nytta och nöje. Fick möjlighet att besöka Visby Bryggeri, vilket jag gjorde. Bryggmästare Magnus Tedenmyr tog med mig på en rundvandring på bryggeriet samt ner i provsmakningskällaren. Fick bl a prova deras Red October som de precis har släppt. En oktoberfestivalöl med mycket beska och en ton av pomerans innehållande 70% tysk humle och 30% amerikansk humle. Prövade även deras Wisby Klosteröl som var mycket god och som passar bra till husmanskost och till kräftor och innehåller bl a 20% vetemalt. Visby Bryggeri som i dag har en omsättning på 30-35 miljoner /år har ökat sin försäljning radikalt. När Wisby Klosteröl gick från 50 cl till 33 cl flaska så ökade försäljningen med 100% på en vecka. Rätt så otroligt faktiskt. I dag tappar Visby Bryggeri 1.200 liter per dag vilket kan jämföras med 2.400 50 cl liters flaskor per dag. En otrolig produktion för detta lilla bryggeri som startade 1995 och i nuläget endast har sex stycken tankar.
Nu läggdags. Är rätt så trött efter resa och en massa frisk luft.
Ha en fortsatt bra helg.
Kram
Gotland
Hamnade på en vinprovning tidigare i kväll. Portugal var vinlandet och fyra röda viner smakades av. Tyckte inte någon av vinerna var typisk portugisisk. När jag tänker Portugal så tänker jag mycket tjärad brygga med en viss kärvhet. Visst hade några av vinerna mycket tanniner med en viss syra, men ändå ingen som jag förknippar med Portugal. Men de var mycket goda. Tyckte bäst om Incógnito Syrah 2005 för 329:- där jag hittade rökta charketurier och vanilj. En mycket god och balanserad portugis.
Har haft en mycket skön helg med lantluft, bastu, bad i 13 gradigt vatten, eldning, god mat och god dryck. Tycker nog att det är på gränsen att doppa sig efter bastun i så kallt vatten, men det är ju skönt efteråt i alla fall. Har i alla fall haft en toppenhelg både på landet och hemma i stan, så jag är mycket nöjd.
Ny arbetsvecka i morgon.
Sov gott.
Kram
Söndag kväll
Mitt badrum börjar ta form. Utan dusch i snart fyra veckor. Men jag är superglad för mitt val av kakel och klinkers. Samt även mitt val av handfat och blandare till både dusch och handfat. Så himla snyggt. Kommer bilder när det är klart.
Nu natti natti.
Sov gott.
Kram