0 Läs mer >>

Tror att jag ska bli metrolog i mitt nästa liv. Känns som att de ena dagen säger att det ska bli regn och så blir det sol och säger de att det ska bli sol så blir det regn. Måste vara ett rätt så ok jobb, inte så många som lyssnar längre utan drar sina egna slutsatser i stället. De sa nämligen att det skulle bli regn i går så vår grillkväll hängde verkligen i luften. Men vi sa att vi kör ändå. Kan säga att jag är glad att vi enades om att ha grillkväll i vilket fall som helst. Det blev en fantastisk kväll med god mat, gott att dricka och trevligt sällskap. En härlig regnfri och ljummen kväll som rundades av vid midnatt.
Ha en fortsatt trevlig helg.



Kram

Grillkväll

0 Läs mer >>

För 25 år sedan var sushi rätt okänt i Sverige. För 24 år sedan kom jag i kontakt med sushi för första gången. Det var på en restaurang i Göteborg. Rå fisk… Usch. Var min tanke då. En rå fiskbit på en riskudde med lite wasabi emellan. Kunde man äta detta? Jag åt det och lärde mig älska det. Japanerna kan ju inte ha fel.
I dag så äter jag ofta sushi. En fräsch lunch eller middag med rå fisk, skaldjur tillsammans med ris. Mums. Finns i dag ett flertal restauranger som serverar denna underbara rätt.
Har hittat några ställen som har bra sushi, det vill säga, bra råvaror och bra sushi. En av mina sushirestauranger som jag gärna besöker är Sushi plus 1 på Nybrogatan 28 i tunnelbanenedgången vid östermalmstorg. Där får jag mina favoritbitar, det vill säga rå räka, laxrom, bläckfisk och pilgrimsmussla. Kan verkligen rekommendera deras sushi.



Kram   

Sushi

0 Läs mer >>

Hade min kära lillebror på besök i helgen. Vallade runt honom på Stockholms gator via Gamla stan och Söder, med vätskekontroller utmed vägen. Hann även med en mousserande vinprovning på min terrass.
Annars har det varit rätt så lugnt med god mat och dryck, bland annat så slank det ner en kantarellsmörgås av årets kantareller tillsammans med ett glas Zinfandel.
Däremot har det inte varit lugnt i Norge. Jag skriver egentligen bara om positiva saker på min blogg, men jag kan inte låta bli att ta upp den fruktansvärda massaker som drabbade Oslo. Känner med de anhöriga till de som mist livet, som en 32-årig norrman har dödat. I nuläget är det 76 personer. En massaker som liknas vid andra världskriget. En fruktansvärd tragedi i vårt lilla Skandinavien. Hoppas detta är en engångsföreteelse och att de anhöriga får det stöd och hjälp de behöver i sorgen.
Ha en fortsatt bra söndag.



Kram

Bror på besök

0 Läs mer >>

Ibland så känner jag mig lyckligt lottad att jag har goda vänner som äger diverse olika båtar och lantställen i Stockholms vackra skärgård. Vad är bättre än att vara på landet invid vatten en skön sommardag? Kan erkänna att det inte är mycket som slår det. Fick möjligheten åka ut till Löparö i skärgården. Det vill säga, en två kilometer lång ö i Stockholms norra skärgård, mot Norrtälje. Badade bastu, badade i det 22-gradiga vattnet, grillade, spelade backgammon och bara var. Avkopplande och så underbart. Kan erkänna att jag njuter mycket av Stockholms skärgård. Denna vackra arkipelag som vi har utanför knuten. Wow. Vill verkligen ta vara på denna, tid, denna skärgård och att leva här och nu.
Ha en fortsatt bra torsdagskväll.



Kram

Mer skärgård

0 Läs mer >>

Tisdagen bjöd på ännu en solig dag, vilket resulterade i en båttur på havet. Packade pic-nic-korgen och satte av mot Äggekobb, en härlig ö ute i havsbandet mot Lilla och Stora Nassa skärgård vid Björkskärsfjärden. En fantastisk ö med släta klippor. Att känna sjöbrisen svepa över de solvarma klipporna och bara vara, det är kvalité. Hade en fantastisk dag som bjöd på sol, värme, bad, solvarma klippor, en god pic-nic-korg med diverse goda saker och en flaska Pol Roger, vilket gjorde dagen till en dag som jag sent kommer att glömma.





Kram

Äggekobb

0 Läs mer >>

Har njutit av denna härliga helg som har bjudit på nöje, avkoppling, trevligt sällskap, lantluft, sol, grillning, fotboll, tennis, jacuzzibad med mera. Torsdagskvällen blev försmak av helgens aktiviteter, en trevlig kväll med några väninnors sällskap och några glas rosé. Fredagen bjöd på mer aktiviteter, bland annat goda drinkar innan utgång under luftballongerna och en tur på stan med trevligt sällskap.
I går packade vi bilen och begav oss ut till ett hus i närheten av Hakunge säteri vid Össby Garn, där en väninna hade hyrt ett ställe vid vattnet. Ett underbart ställe som stod för lugn och harmoni. Satt på utedäcket och blickade ut över vattnet och kände hur lugnet spred sig i kroppen. Började med en sillröra till förrätt med en IPA till och därefter grillad fläskkarré med vitlökssmör och sallad. Avslutade middagen med jordgubbar och glass med limoncello och calvados innan vi vi tog ett bad i jacuzzin. En härlig kväll i glada väninnors lag.
Sov gott av all lantluft och vaknade sent upp i morse. Antagligen välbehövligt. Kände att jag hade dragit en vinstlott som hade följt med ut till landet. Hade en underbart härlig och avkopplande söndag på soldäck innan vi åkte tillbaka till storstaden.
Vinstlott drog även Robert Söderling som vann finalen mot Ferrer och tog sin tionde titel i tennis, Djurgården som vann mot Häcken och även damerna i fotbollen som tog en bronsmedalj genom att vinna mot Frankrike. I kväll går finalen Japan-USA, vilken förhoppningsvis kommer tas hem av USA.
Ha en fortsatt bra söndagskväll och en bra ny vecka.









Kram

Härlig sommarhelg

0 Läs mer >>

Åhh, vilket program. Och vilken härlig programledare. Måns Zelmerlöw gör sig verkligen bra som programledare för ”Allsång på Skansen”. Han har utstrålning, kan ta publiken, är påläst och kan sjunga. Jag kan nog påstå att han är nästan lika bra som Lasse Berghagen, som jag personligen tycker bäst om som programledare för ”Allsång på Skansen”. Med ett publikrekord på 25.000 i kväll och gäster som Sara Varga, Eric Amarillo, Veronica Maggio så höll programmet världsklass i underhållning. Rycks med i Eric’s låt ”Om sanningen ska fram (vill du ligga med mig då)”, http://www.youtube.com/watch?v=M1C7Hf0gEkU, som är sommarens hitlåt och även Veronicas ”Jag kommer”, http://www.youtube.com/watch?v=VjZwz3yxS9I&NR=1.
Jag kan verkligen rekommendera en TV-kväll i soffan på tisdagar, eller en tur upp till Skansen, för att beskåda ”Allsång på Skansen” live.
Ha en fortsatt bra tisdagskväll.



Kram

Allsång på Skansen

0 Läs mer >>

De omdiskuterade hyenorna vid Stureplan fick endast existera några dagar innan de togs bort. Konstnären Olabo har verkligen lyckats hitta hyenans kroppshållning och blick. Några hyenor stående vid Birger Jarlsgatan i språng på jakt mot Stureplan. Deras ögon lyste rött och man såg deras jaktinstinkt i de glasröda ögonen. Häftiga skulpturer som jag skulle vilja ha kvar vid Stureplan. Men tyvärr så togs de bort. Förhoppningsvis så kommer de snart igen. Kände någonstans att Stockholm ändå tog tag i det kulturella vilket behövs i vår storstad. Fram för mer konstverk i huvudstaden. Snodde denna bild från en annan fotograf, då jag själv dess värre, inte hade med mig kameran när jag passerade dem. Hoppas det är ok.
Ha en fortsatt bra vecka.



Kram

Hyenorna

2 Läs mer >>

Vilken sommar. Underbart soliga dagar med temperatur upp emot 32 grader. Passade på att ta en kryssning ombord på Cinderella med min son och hans flickvän. Satt på däck när båten gled ut i Stockholms skärgård och blickade ut över småkobbar och skär i solen. En fantastisk kväll som avslutades med sen middag och en tur i nattklubben. Upp tidigt morgonen efter för att även utnyttja soldäcket på vägen tillbaka till Stockholm. Fick en ny favoritdrink under resan, Koskenkorva Blueberry med tranbärsjuice och sprite. Så härligt läskande. Så det blev att inhandla en flaska Koskenkorva Blueberry i taxfreen. En trevlig och avkopplande utflykt med toppenbra väder i Stockholms vackra skärgård.
Ha en fortsatt bra söndag.



Kram

Soliga dagar

0 Läs mer >>

Vad gör man en molnig och regnig dag i Stockholm när man har semester? I och för sig kan man hitta på många roliga saker. Till exempel spela bowling, gå på museum, gå på konstutställning, sitta på ett café, ta ett glas i någon bar eller gå på bio. Jag valde det sistnämnda, det vill säga, gå på bio. Var ju ett tag sedan som jag var på bio senast, så när jag ändå var på gång, passade jag på att se två filmer. Blev ”Pirates of the Caribbean” med Johnny Depp och Penélope Cruz till att börja med. In i biosalongen, på med 3D-glasögonen och luta sig tillbaka i biofåtöljen. Gillar Johnny Depps olika miner som Kapten Jack Sparrow. En underhållande och actionspäckad film med många läckra miljöer. Den får helt klart fyra getingar/solar/glober eller liknande, av mig.
Den andra filmen blev ”Beginners”, en film som har premiär på fredag. Regissören Mike Mills har hämtat inspiration från sin egen pappas levnadshistoria. Filmen handlar om Oliver (Ewan McGregor) som upptäcker att hans pappa är gay strax efter att hans mamma har gått bort och hittar sin egen kärlek hos Anna (Mélanie Laurent). En rätt så tragisk film med en viss värme. Hunden Arthur är lysande som Jack Russell. Hade det inte varit för honom så hade jag faktiskt gått från filmen efter halva tiden. Musiken är blandad med gammal pianomusik och med en cirkusinspirerad ton. Nja, skulle nog inte rekommendera den.
Nu natti, natti. Sov gott.



Kram

Biodag

0 Läs mer >>

Här kommer en mer utförlig reseberättelse från min seglats på Medelhavet.
Avgick mot es Trenc första dagen efter att ha bunkrat upp i Palma. Ankrade upp i det turkosblåa vattnet vid es Trencstranden och dök ner i det 23 gradiga vattnet. En tur in med gummibåten till stranden för att svalka oss med Cava Sangria innan det var dags för middag ombord på båten.
Morgondoppen var obligatoriska. Vem kan motstå att dyka i turkosblåa vattnet när det är 22-24 grader? Inte jag i alla fall. Så det blev många morgondopp och kvällsdopp på vår vecka i Medelhavet.
Dag två gick vi till Formentera, vid Ibiza, en tio timmars seglats med bra vind i seglen och en hastighet av 9-10 knop. Delfiner gjorde oss sällskap längs med fören och 65-fotaren gled fint i vattnet.  En underbar och fantastisk seglats.
Dag tre avgick vi mot Cavalettestranden på Ibiza. Malibu Beach, Playa de las Salinas, där vi intog en god middag och ett gott rödvin, Marqués de Murrieta, reserva 2005.
Dag fyra avgick båten mot Cala Binirras. En skön spinnakersegling med bra lutning på båten i en hastighet av 7 knop.
Midsommarafton var tanken att gå tillbaka till Mallorca, men det var för hård vind så vi valde Cala Portinatx på Ibiza istället, en söt liten hamnstad där vi även intog kvällens middag. Lunch blev det i sittbrunnen med sill, potatis, öl och den traditionsenliga snapsen. En avkopplande och trevlig midsommar.
Dag sex gick vi över till Mallorca, närmare bestämt till Andratx. En större hamn, där vi även intog veckans sista middag.
Sjunde och sista dagen gick vi mot Cala Portals, Portals Vells för att ankra upp en stund innan det var dags att gå vidare till vår start, Palma. En underbar badvik där vi njöt av det sista doppet i Medelhavet innan det var dags att sätta sig på planet för hemfärd mot Stockholm.
Kan säga att jag hade en underbar seglats som jag länge kommer att minnas och tänka tillbaka på i höstmörkret.

















Kram

Segling på Medelhavet

0 Läs mer >>

Har verkligen utnyttjat helgen och umgåtts med mina vänner. Var förbi i Gamla stan på fredagen och tog en öl med en vän. Blev en Radeberger, som är en förtjusande pilsner. Personligen så tycker jag att den nästan ligger i klass med den underbara Beck.
Gårdagen spenderades på en klipphäll på Lidingö. Skönt att komma ut vid vattnet och få lite svalka. Var 30 grader i vår huvudstad i går. En otroligt häftig värme. Så det var skönt satt få lite havsluft under dagen. Hade sen en väninna över på middag innan vi begav oss ner till Stureplan.
I dag är det söndag och semester. Ska försöka ta mig ut en tur innan regnet kommer. Molnen ligger som ett täcke på himlen och regnet är inte långt borta. Så i dag blir det en softarsöndag, vilket också kan vara bra ibland.
Ha en fortsatt trevlig söndag.



Kram

Härlig helg