0 Läs mer >>

Snart nytt år. Önskar dig ett gott slut och ett Gott Nytt År. Tänker tillbringa nyår i någon snödriva på kyligare breddgrader. Blev förvånad när jag tittade på termometern i veckan, elva grader. Inte undra på att det inte kommer någon snö. Känns bara lite tråkigt att det inte är tillräckligt kallt så att jag kan frosta av frysen. Men det lär väl komma. Vintern är ju inte över ännu.
I går åkte min älskade dotter tillbaka till Barcelona. Saknar henne redan. Fast jag är mycket glad att jag fick rå om henne över jul.
Ha ett riktigt Gott Nytt År. Önskar dig ett riktigt bra år 2012.



Kram

Gott slut

0 Läs mer >>

Annandagen och fortfarande snöfritt, 8 grader, och solen försöker leta sig fram. Har blåst otroligt mycket i natt. Vaknade vid två-tiden att det ven i fönstren när stormen Dagmar försökte komma in i mitt sovrum. Fast nu har det mojnat och förhoppningsvis ska jag kunna komma ut på en promenad.
Julafton förflöt på ett avkopplande sätt. Vi frångick de senaste julaftnar på det sättet att vi hade bytt ut maten. Blev i år ett traditionellt julbord med skinka, julkorv, revbensspjäll, köttbullar, rödbetssallad, olika salamivarianter och ostsorter. Fast den traditionella champagnen var fortfarande kvar, blev en Diebolt-Vallois, Mise En Cave 1983, som korkades upp vid lunchtid. En fortfarande fruktig champagne med mycket mogna äpplen i både doft och smak. Gick därefter över på den italienska sidan, där det bland annat blev Amarone som varvades med en och annan svensk julöl.
Hade en underbart härlig julafton tillsammans med mina barn. Juldagen blev mest en vilodag med italienskt på menyn.
Snart nytt år och nya möjligheter. Ha en fortsatt trevlig julhelg.





Kram

God fortsättning!

0 Läs mer >>

En riktigt God Jul önskar jag er alla, från ett snöfattigt Stockholm där termometern visar på sex grader.
I går griljerade jag skinkan, ugnsstekte revbensspjällen, smakade på glöggen och julpysslade. Andrea klädde granen med assistans av väninna.
Potatisgratängen ska snart in i ugnen, köttbullarna värmas, vinet luftas, champagnen på kylning, ostarna och korvarna plockas fram.
Därefter sprider sig julron och julafton är dtill fullo med mina barn omkring mig.
Ha en riktigt God Jul.



Kram

GOD JUL

0 Läs mer >>

Var och köpte min julklapp i förra veckan. Blev en ölbryggarkurs. En kurs som jag länge har velat unna mig själv. Kommer att bli en ölkurs i hur man brygger amerikansk IPA. Som belöning får jag även 9 liter öl. Ser fram emot den 4 februari då jag har bokat denna kurs. Fast den bästa julklappen fick jag i dag. Min älskade dotter har nämligen kommit hem från Barcelona och ska vara hemma hos mig över jul. Bättre julklapp kan jag inte få.
Vill ni ha champagne hemkörd innan nyår så får ni beställa det på www.ewine.dk senast i dag. Just nu kostar Heidsieck & Co Monopole Blue Top endast 169:- (279:- på Systembolaget). En lätt brödig champagne med bra mousse, små bubblor och toner av mogna äpplen. Kan verkligen rekommendera den.



Kram

Julklappar

0 Läs mer >>

Tänk att det bara är nio dagar kvar tills det vänder. D v s då dagen går mot ljusare tider. Härligt. Fast det inte har kommit någon snö som har lyst upp tillvaron har det ändå inte känts så mörkt i år. Oktober och november månad, som annars brukar vara långa och trista, har försvunnit utan märkbar närvaro.
Någon som annars hade märkbar närvaro var Michael Fassbender som spelar en översexuell kille som får sin syster som inneboende i filmen ”Shame”. Var på förhandsvisning av denna kommande film i går. Kan inte säga annat än att han gör en lysande rollkaraktär när han bl a vandrar runt naken i en del av filmen.  Men filmen i sig är inget uppmuntrande, utan mer en tragisk och deprimerande film. Fast jag antar att filmkritikerna kommer att höja den till skyarna efter dess premiär den 6’te januari. Jag rekommenderar i alla fall inte någon till att se den. Möjligtvis då för att titta på charmtrollet Michael.



Kram

Snart vänder det

0 Läs mer >>

Vaknade rätt så utsövd efter gårdagens julfest. Kände mig ändå rätt pigg. Kanske berodde det på att jag ändå hade tagit mig hem i human tid och fått min skönhetssömn. Frukost och sedan iväg till The Lobby Bar på lite julfirande. Minglade runt och fick provsmaka champagne, rödvin, rom och whisky. Var därefter en sväng förbi Riche innan det var dags för hemgång för att ta del av de olika kreationerna från Nobelfesten. Avslutade kvällen med El Clásico där Barcelona besegrade Real Madrid med 3-1.
Ha en fortsatt trevlig helg.



Kram

Fullspäckad lördag

0 Läs mer >>

Första snön singlade ner över huvudstaden i veckan. Dock inte för att stanna utan mer göra sig påmind vad som komma skall. Jag är mycket tacksam att vi än så länge har sluppit denna vita massa och istället haft ett framkomligt underlag. Julstjärnor, adventsstakar och ljusgirlanger lyser i fönstren hos grannarna medan snön lyser med sin frånvaro. Förhoppningsvis blir det så ett tag till. Fast tomten kommer ju inte förrän den 24:de, och vem vet, kanske han har snö med sig då.
Första veckan på nya jobbet har bara svischat förbi. Så kul att få jobba med det som jag brinner för, nämligen mat och dryck. Stormtrivs.
I morgon julfest med dinvinguide.se. Ska bli trevligt. Resten av helgen blir annars lugn. Ska försöka få lite ordning innan min underbara dotter kommer hem och hälsar på över jul.
Ha en trevlig helg.



Kram

Första snön

0 Läs mer >>

Snön lyser fortfarande med sin frånvaro. I dag hade vi plus sex grader och sol i huvudstaden. Var förbi NK:s skyltfönster i fredags och konstaterade att julen i alla fall har kommit dit. Även julmarknaden i Kungsträdgården vittnar om att julen snart är här. Alvin och gänget har bytt plats från Svampen vid Stureplan till Norrmalmstorg. Så nu sprider de julglädje där istället.
Har haft en relativt lugn helg, med lite praktiska förberedelser inför den kommande veckan. I morgon nytt inspirerande jobb med nya möjligheter.
Nu dags att sova. Önskar dig en bra vecka.



Kram

Andra advent

2 Läs mer >>

Tillbaka på svensk mark efter några dagar i ett soligt Barcelona. Bodde så klart hos min älskade dotter när jag var där. Kul att se var hon bor och var hon går ut på kvällarna. Hade mycket tur med vädret, där termometern stod på 19 grader och solen som lyste från klarblå himmel. Inte helt fel.
Satt på uterestauranger och åt tapas och njöt av tillvaron. Hamnade även på en klubb vid stranden som påminde mycket om Buddha Bar. Soft, sol och bara njuta. Hann även träffa min väninna över en underbar lunch, som sedan flera år tillbaka bor i denna underbara stad.  Skulle gärna tänkt mig vara kvar några dagar till. Men nu är jag tillbaka för avslut på mitt jobb i morgon inför nystart på måndag.
Ha en fortsatt trevlig torsdag och en trevlig helg.





Kram

Tillbaka från Barcelo...