0 Läs mer >>

Ordet advent kommer från latinets adventus Domini, vilket betyder Herrens ankomst.

Plockade fram min adventsljusstake i dag och tände första ljuset. Visste ni att under 1920- och 1930-talet blev adventsljusstaken populärare än granen och först 1937 tillverkade Philips i Göteborg den första elektriska adventsljusstaken. Adventsljusstaken härstammar från en gammal svensk tradition där man lät ljus brinna i fönstren för att lysa upp julottebesökarnas väg till kyrkan. Fast de behöver inte tända ljus för mig, för jag har inte tänkt gå på någon julotta. Är bara hemma och softar i dag. Är lite trött efter gårdagen. Först hockey Djurgården-HV, där Djurgården förlorade, sedan middag på KB innan hemgång och parkettplats framför matchen Sevilla-Barcelona. Messi var helt outstanding i går. Han satte två skitsnygga mål för Barcelona. Så jag var helnöjd med slutresultatet 0-3.

Ha en fortsatt bra 1:a advent.




Kram

1:a Advent

0 Läs mer >>

Nu när snön har försvunnit så har jag istället snöat in på Vinyl 107, dvs radiokanalen. Är helt hooked på den. Gillar Mange, som bara den. I och med att jag tidigare har jobbat på radion så blir jag ju lite kräsen på vad jag vill lyssna på. Men jag är helt såld på Vinyl 107. Sitter med hörlurarna i öronen och lyssnar på radiokanalen till och från jobbet med ett leende på läpparna. Kanske för att jag känner igen musiken och får lite nostalgianda och för att Mange är så himla bra. Så om du lyssnar på någon annan radiokanal, byt. Kan varmt rekommendera Vinyl 107. Du kommer inte bli besviken.

Har även blivit helt såld på Buddha (den upplyste). Fast jag har väl ingen lust att gå in i nirvana (parinirvana) där ingen återfödelse längre existerar, där enligt berättelser Buddha gick in. Men jag älskar Buddha Bar-musiken och all annan chill out-musik, förutom Vinyl 107. Har i alla fall fått ett vackert Buddha-smycke som numera hänger på mig. Men jag kan inte säga att jag vill släcka mina känslor av otillfredsställelse och göra mig fri från mina begär och min livshunger, som man ska enligt buddhismen. Men en sak är i alla fall säker, jag kommer att fortsätta och lyssna på Vinyl 107 och bära Buddha med mig.




Kram

Vinyl 107

4 Läs mer >>

Ja, man får vara glad så länge som det varade. Alltså, att snön låg kvar. Nu är den borta och det har blivit mörkare. Vi får väl hoppas att det inte dröjer alltför länge innan snön kommer tillbaka igen. Alla barn var glada när det låg snö på marken så att de fick ut och åka pulka, bygga snögubbar och leka i snön. Och så kände jag mig faktiskt gladare, fast det kanske inte bara berodde på snön.

Har i alla fall haft en rätt så tuff vecka så jag är mycket glad över att det är helg. Ska bara vara hela helgen. Inga inplanerade aktiviteter, utan bara strosa runt i lägenheten i morgonrock, lyssna på bra musik och bara vara. Sen måste jag också besluta mig för om jag vill köpa tavlan som TH Muller har målat åt mig. Visst, den är jättefin och den har det som jag ville ha, dvs, den är målad i rött och har en vinflaska och kärlek på duken. Men ändå så saknar jag "det". Vi får väl se hur det blir. Hur tycker ni att jag ska göra.

Önskar er i alla fall en trevlig helg.




Kram

Snön är borta

0 Läs mer >>

Söndagen förgyllde jag med teaterbesök. Hade fått biljetter till "The dad" en enmansföreställning hur livet ter sig när man är kär, skaffar barn och får barn. Den var väl sisådär. Men alltid så förgyller det ju den kulturella biten med påspädning av teaterbesök.

Helt otroligt att snön ligger kvar. När jag vaknade på lördag morgonen kunde jag inte riktigt förstå hur vi kunde gå från höst till vinter på ett dygn. Men nu har jag vant mig och vill gärna ha kvar snön ett tag till. Det lyser i alla fall upp tillvaron.

Något annat som lyser upp tillvaron är den årliga Tomterocken, som jag hamnade på i går. Det är då taket är högt och rockmusiken flödar. Mats Ronnander och Sanne Salomonsen drog järnet och Lasse Lindbom hjälpte till på gitarr. Så jag var rätt nöjd med både, mat och vin plus bra musik när jag försvann ut i novembernatten.

I dag är jag också mycket nöjd, fast trött, så nu är det John Blund som för påhälsning av mig.

Sov gott.


-'
Kram

Tomterock

0 Läs mer >>

Jag och några väninnor var på en otroligt god middag i går. Skumpa till fördrink innan förrätten serverades. Blev till förrätt havskräftstjärtar blandade med bl a Västerbottenost och till det snaps och vitt vin. Till varmrätt blev det lammkotletter med vitlökssmör och grönsaker med ett spanskt rödvin till. Avslutningsvis blev det en panacotta med hallonsås och till det serverades det Calvados. Så när jag satte mig i taxin på väg hem så kände jag mig smått överförfriskad. Inte konstigt att jag vaknade upp bakis i morse. Tror faktiskt att det var blandningen som gjorde att jag mådde som jag mådde.

Tog en tur ut på Djurgården i snörikt landskap. Så fort snön kommer så blir det så mycket ljusare. Kändes skönt att få blåsa ur skallen. Hamnade därefter på O'Learys för att åse matchen Inter-Juventus. Zlatan hade en del målchanser, men valde att bollarna inte skulle hamna i mål. Men trots det så vann Inter med 1-0.

Är på väg i säng nu.

Sov så gott.




Kram

Fredagsmiddag

0 Läs mer >>

Fick en långpromenad i solen på Djurgården och en underbart god middag serverad i går. Fick oxfilé med råstekt potatis och bearnaisesås och till den en Usatges från Priorat från 1995. Satt inte helt fel. Sen att jag även hade trevligt sällskap till middagen förvärrade ju inte saken direkt. Bänkade oss sedan framför TV:n för att åse den årliga Fotbollsgalan och se den 27-åriga Zlatan Ibrahimovic bli den förste svensk som någonsin har vunnit tre Guldbollar. Zlatan fick även ta emot priset för Årets forward och Fotbollskanalens hederspris. Så jag kan nog lugnt påstå att Zlatan är Sveriges överlägset bästa spelare.

Diamantbollen gick till den kvinnliga fotbollsspelaren i Umeå IK, Frida Östberg.

Hade sett fram emot att Sebastian Rajalakso skulle få priset för Årets nykomling på herrsidan, men det gick istället till Robin Söder i IFK Göteborg.

Grattis säger jag till vinnarna.

Ska se till att ordna middag till mig och min son nu. Ha en fortsatt trevlig kväll och ta det lugnt i halkan.




Kram

Fotbollsgalan

1 Läs mer >>

Har haft en tuff vecka och njuter för närvarande av god ost och gott rödvin därtill. Om man ser veckan som har gått ur John Pohlmans perspektiv så tror jag inte att han får löneförhöjning. Vädret har inte varit med våra önskningar och våra makter. Inte undra på att alkoholkonsumtionen fortsätter att spira under hösten. Vem, tycker att vi lever i ett ok klimat?

Har i alla fall varit ute på en långpromenad på Djurgården idag. Var förbi Strand Hotel i veckan för att se att TH Muller har bytt ut vissa tavlor, i och med att han har sålt några av de andra som hängde där innan. Kan rekommendera er att gå förbi Strand Hotel och bese hans konst innan den försvinner. Han är en otroligt duktig konstnär. Väntar med spänning på min tavla som han håller på med just nu.

Ha en fortsatt bra helg.




Kram

Cheeeeses

0 Läs mer >>

Det råder delade meningar om när man egentligen intar Mårtengåsmiddagen.

Mårtendagen infaller den 11 november och firas till minne av den helige Martin av Tours men vissa vill fira den på Martin Luthers dag dvs den 10 november. De menar att vid de stora helgerna är det ju oftast aftonen före som firas, och här inträffar det lustiga att på Martin Luthers dag, som också kallas Mårtensafton, äter vi gås till minne av biskop Martin av Tours. Medan andra menar att Mårtengåsmiddagen är den 11 november.

Hur som helst så har jag inte ätit det i kväll, och kommer heller inte att äta det i morgon. Högtiden firades förr i hela Sverige men numera mest i Skåne, så jag hoppas att skåningarna njuter av middagen. Men jag skippar både svartsoppa och gås och även den skånska äppelkakan som hör en Gåsmiddag till.

En annan sak som istället fascinerar mig är att det i dagens läge finns 29,3 miljoner mobilnummer.i Sverige Det skulle alltså betyda att varje svensk har i stort sett tre mobilnummer var. Men enligt PTS så är en stor del av numren kontantkort som kanske inte alltid används men som ändå existerar. Det ni.

Nu är det natti, natti.

Sov gott.




Kram

Mårten Gås

2 Läs mer >>

Känner mig mycket nöjd med helgen. Hamnade på Le Bon Palais i fredags och svängde mina lurviga. Bra musik och bra ställe. Blev en del champagne innan jag tog en taxi hem.

I går var jag på mässan, Det goda köket, och fyllde på med bl a mer champagne och Amarone. Blev Bollinger, någon Zinfandel, och min favoritamarone Tenuta Sant Antonio - Selezione Antonio Castagnedi. Smakade även en blandning av Syrah och Tempranillo från Australien. Mycket god och lite speciell. Har aldrig prövat den mixen av druvor förut. Men den var helt ok. Blev även lite dessertvin på slutet innan jag lämnade mässan.

Så i dag tar jag det bara lugnt. Tänkte laga till Fläskkarré i lergryta till mig och min dotter och bara softa.

Tyvärr så gick det inte så bra för Djurgården. Trots att min favorit, Rajalakso, satte det första målet så höll det inte mot Trelleborgs FF. Förlust för Djurgården med 1-3. Bättre gick det för Kalmar, som nu är svenska mästare i fotboll för första gången i klubbens historia. Grattis Kalmar.
 Ha en fortsatt bra söndag.




Kram

Söndag = vilodag

0 Läs mer >>

Känns som att veckan bara har svischat i väg. Först blir det måndag och sedan fredag. Det har varit marknadsundersökningar, middagar, bio mm i ett hejdlöst tempo. Har knappt hunnit återhämta mig. Fick ett mail från konstnären TM Muller idag angående min tavla som han ska måla till mig. Den var tydligen på G, vilket kändes bra och betryggande.

USA har också i veckan fått en ny president, Barack Obama, vilken är den första svarta presidenten i USA:s historia.

Var i går och såg James Bonds senaste, "Quantum of Solace". Helt ok. Mycket action, med biljakter, flygjakter och några bombade byggnader. Som en Bondfilm ska vara. Var dock lite för lite kärlek, enligt mitt tycke. Men jag gillar Daniel Craig som James Bond.

Glöm inte att besöka Stockholmsmässan i helgen. "Allt för hälsan", "Båtmässan" och "Det goda köket". Jag lär dyka upp på det sistnämnda under morgondagen för att åtnjuta en och annan Amarone och Champagne.



Kram

Quantum of Solace

1 Läs mer >>

Är rätt trött efter helgens alla aktiviteter. Fredag började med ostron och champagne innan premiären av Le Bon Palais. Så himla trevligt. Det spelades 60-, 70- och 80-talsmusik och alla hade mungiporna upp till öronsnibbarna. Champagnen flödade och alla var glada och musiken var så bra. Så en och annan dans blev det på dansgolvet innan jag försvann i en taxi framåt småtimmarna. Så Le Bon Palais med nattklubbschefen Matte Carlsson lär få återse mig snart igen.

På lördagen hamnade jag på O'Learys igen för att titta på både hockey och fotboll. Avnjöt några glas Zinfandel innan jag släntrade hem i nattmörkret.

Så i går var det välbehövligt med en långpromenad runt Djurgården innan jag avslutade dagen med en god middag tillsammans med min dotter.

I dag måndag igen och ny vecka.




Kram

Le Bon Palais