0 Läs mer >>
Känner mig rätt trött i dag efter ett tio timmarspass på mässan i går. Hade en mycket trevlig dag med många goda öl och whisky och trevligt sällskap. En av ölfavoriterna blev bryggeriet Nögne från Norge. En katt bland hermelinerna. Fantastiskt goda öl. Bryggaren Kjetil Jikiun berättade att han inte har några begränsningar utan brygger sådana öl som han själv gillar. Trots hög alkoholhalt så var de mycket välbalanserade och välsmakande. En klar favorit på mässan.
Så söndagen har fått bli en vilodag med promenad i ett soligt Stockholm.
Ha en bra vecka.

Kram

Öl- och whiskymässan

0 Läs mer >>
I går åkte strumporna på. Är ju den som inte brukar sätta på mig strumpor förrän det verkligen är så kallt så att det verkligen behövs. Men i går kunde jag inte stå emot längre. Höst. Kallt. Men samtidigt är det friskt i luften. Fast dock inte tillräckligt varmt för att inte sätta på strumporna. Och i dag fick även dunvästen plockas fram. Ja, det är väl bara och inse att sommaren är helt slut för detta året. Totalt sex dagar med sol i Stockholm i sommar. Så vi kan ju inte skryta med supersommar i huvudstaden. Förhoppningsvis får vi bättre sommar nästa år.
Ha en fortsatt bra vecka.

Kram

Strumpor på

0 Läs mer >>
Känner mig lite omtumlad efter helgens förnöjelser. AW med Sen-Sommarfest i fredags och bårfärd i går med övernattning.
En härlig båtfärd ut på Mälaren med ankring i Jungfrusund för bartömning. Ett glatt gäng på tio personer på 45 fotaren som paratade loss både på båten och i baren.
I dag sovmorgon, brunch och beskådning av den nya vattensporten FlyBoard. En dag med mycket sjöluft som har tagit kraften ur mig.
Snart sänggående för en ny arbetsvecka.
Ha en fortsatt bra söndag och en ny härlig vecka.

Kram

Båtfärd

0 Läs mer >>
Var i dag inbjuden till ICA's pressträff hos Trädgård på Spåret vid Skanstull. Smakexperten Johan Swahn höll en föreläsning om höstens trender och höstmat. Hösten är ju grytorna och långpannans säsong där svampen, rotfrukterna, köttgrytorna, sopporna och långkoken ställs fram på matbordet.
Lagade i kväll i ordning en nyhet från ICA, Rätt enkelt, som bestod av strimald färsk kyckling smaksatt med Karl Johanssvamp och timjan. Enkelt och lätt att bryna till i pannan i ca fem minuter. Med tillsätting av lite grädde, flingsalt med Karl Johan och en gnutta soja så blev det en klar favorit. Till det blev det en tomatsallad på tomater, gul lök, flingsalt, svartpeppar och rucolawasabi. Det sistnämnda är en sallad som kommer finnas i diskarna från v44 som verkligen är att rekommendera.
En mycket trevlig pressträff som gav inblick i höstens trender med flera nyheter och goda smakupplevelser.



Kram


Pressträff med ICA

0 Läs mer >>

Lördagens fest var supertrevlig. Ca 50 glada vänner samlades för att fira Maria och Per. Mat, vin, champagne, mingel, uppträdande och DJ. En underbar kväll som avslutades på tidiga morgontimmarna.
Söndagen innehöll bland annat 5-kamp och karusellåkning på Gröna Lund. Har inte åkt en karusell på flera år. Blev Extreme, Vilda Musen och Insane. Den sistnämnda åkattraktionen var första och sista gången som jag åkte. Never again. Det var bland det läskigaste jag någonsin gjort. Men nu har jag gjort det i alla fall.
På måndagen var det först en dag på kontoret innan jag avslutade på Spanska Vindagen på Grand Hotel. Hann och prova många trevliga viner samt var på ett trevligt seminarium om vindistriktet Rueda där druvan Verdejo regerar. Spanien som är ett vinland som har kommit lite i skymundan verkar vara på gång igen. En växande trend är så klart cava, som vi kommer få se mer av framöver.

 
Kram
 

Grönan

0 Läs mer >>
Är tillbaka från ett soligt Barcelona. Har haft en underbar vecka med mycket sol, bad, god mat, god dryck och lata dagar. Tidigt sänggående och upp tidigt på morgonen för att njuta av dagen.
Var även en kväll uppe på toppen av den gamla tjurfäktningsarenan och åt en god middag med gott vin därtill.
Tillbaka i ett höstlikt Stockholm. Ser fram emot en hejdundrande fest i kväll.
Ha en fortsatt trevlig helg.

Kram

Tillbaka från Barcelo...

0 Läs mer >>
Ankom Barcelona i fredags och har varit både turist och soldyrkare. Var i går uppe på utsiktsplatsen och blickade ut över Barcelona med efterföljande brunch bestående av bland annat gåslever och grillad bläckfisk. I dag har det varit en heldag på stranden i pittoreska Sitges. Har även hunnit med en dag på stranden i Castelldefels. Underbart med semester, sol och värme.
 
 
 
Kram

Sol och bad

0 Läs mer >>
Efter en hektisk vecka med vinprovning, invigning av show-room och mycket jobb, blir det underbart med semester.
Landade i går i ett varmt Barcelona. Bilder kommer senare.
Ha en fortsatt trevlig helg.

Kram

Semester

0 Läs mer >>
Hade en underbar helg med kräftskiva på fredagen, med efterföljande bastu och champagne. Lördagen blev det en dundermiddag med god mat och gott vin. Pasta, röding, kalventrecöte, rödvinsrisotto och aprikoser med chevre med honung. Underbart gott och supertrevligt.
Söndagen bodde jag mer eller mindre i tvättstugan förutom en whiskyprovning på kvällen. Konstaterade att min favorit fortfarande är Highland Park.
Önskar er en fortsatt trevlig vecka.


Kram

Kräftskiva