2 Läs mer >>

Avslutade veckan med ett dussin ostron och champagne. Tyckte att jag var värd det. Älskar både ostron och champagne. Helst svenska ostron, men även franska går bra. I dag blev det franska ostron från Normandie. Ostronet som är tvåkönat börjar sitt liv som hane men genomgår en flerårig process där könet byts och kan bli över 30 år gammalt. Inte illa för att vara ett ostron. Och till det Tattinger, fast jag hade ju egentligen föredragit Pol Roger.

Någon som också gillar champagne är James Bond. Daniel Craig som i dag har premiär på biosalongerna i Stockholm med "Quantum of Solace" skulle nog inte heller tacka nej till champagne. Men då ska det så klart vara en Bollinger. Och den är ju inte heller helt fel.

Ha en bra helg.




Kram

Fredag igen

0 Läs mer >>

Så var det torsdag i dag och ett kallt Stockholm. Det var bara 1 grad i morse. Burr. Och i morgon väntas den första snön i Stockholm. -Vi är beredda, säger SL. Tycker nog att det är i tidigaste laget. Men det kan ju hända att det bara blir regn under morgondagen. Det blir i alla fall minusgrader och sol i helgen enligt SMHI. Så nu är det på med mössa, vantar och dunjackan på vinterpromenaden. Vädret är verkligen som världsekonomin, dvs opålitligt.

Det som man kan lita på är att jag lär ta en bastu i helgen åtminstone. Inte helt fel att gå upp på morgonen, sätta på bastun, förbereda för frukost, sitta i bastun en sund, avsvalkande dusch och sedan sätta sig vid ett fördukat frukostbord med morgontidningen. Det kan man kalla en bra start på dagen. Så jag är så glad att jag har investerat i min bastu. Den lär helt klart bli använd var och varannan dag framöver.

Sen vill jag tacka Estrella så jättemycket för att de har börjat producera salt och vinäger-chipsen igen. Har saknat dem.



Kram

Helgen närmar sig

2 Läs mer >>

Helgen har flutit på bra, med hemmakväll hos väninna på fredagen och tjejmiddag med efterföljande utgång i går. Och i dag blev det teater på Dramaten. På fredagen passerade jag min kines och beställde wokad bläckfisk med paprika och svarta bönor. Vilket är så gott. Och därefter fortsatte jag till min väninna. I går samlades fem tjejer på en middag där alla hade bidragit till middagen på sitt sätt. Blev en hellyckad middag med mycket fniss och glada skratt innan utgång i nattens vimmel. Rullade hemåt i en taxi framåt småtimmarna.

Så i dag när jag vaknade så var jag inte alltför pigg. Men efter att ha somnat om på morgonen så lyckades jag ta mig ned på cykel till Dramaten för att åse Tomas Pontén göra en lysande Onkel Vanja av Anton Tjechov. Lite seg i början men den tog sig i slutet av första akten. Mycket begär, svartsjuka och svek med mycket bra skådespelarinsatser och snygga kulisser.

Så jag är helnöjd med min helg.

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

Och så var det måndag igen i morgon och ny vecka. Ha det fortsatt bra i höstlöven.





Kram

Bra helg

2 Läs mer >>

Var på vinprovning i går. En vinmakare från vindistriktet Priorat var på besök. Han hade med sig Miserere och Clos de l'Obac i årgångarna 2000-2003. Carles Pastrana kom till området under 70-talet och startade vingården Costers del Siurana år 1987. Han använder druvorna Garnacha, Cabernet Sauvignon, Syrah, Cariñena, Tempranillo och Merlot i sina viner. Alkoholstarka och eleganta viner, som alltid ifrån vindistriktet Priorat. Jag tyckte att Miserere från 2001 var bäst. Den var smakrik, rund, elegant, med lagom syra och hade en kraftig eftersmak. Helt i min stil. År 2001 var ju också ett guldår för Priorat. Så nästa gång som jag åker till Barcelona så lär jag åka förbi och hälsa på även denna vingård.

Kostar 355:- (Miserere 2000) respektive 499:- (Clos de l'Obac 2004) (beställningssortiment) på systemet om du vill inhandla det.

Ha en fortsatt bra dag.




Kram

Priorat-provning

0 Läs mer >>

Zlatan gjorde det och Ronaldinho gjorde det. Även Färjestad och Djurgården gjorde det. Det jag pratar om då är givetvis MÅL. En riktigt målrik och rättvis sporthelg har det varit. Zlatan kan när han vill och då gör han det med stil. Att han t o m satte två mål är ju helt enastående. Vilket i sin tur smittade av sig så att även Ronaldinho gjorde två mål. Så vinst för både Inter och Milan och även för Färjestad och Djurgården i hockeyn. Spenderade många timmar på O' Learys i lördags. Så helgen gick mest i sportens tecken. Hann även med en promenad på Djurgården också.

I kväll gäller det. Vem vinner i kväll? Djurgården eller Hammarby? Jag hoppas att Djurgården fortsätter i samma stil som de har gjort de senaste matcherna och vinner över Hammarby. Kanske Rajalakso står för något mål i kväll också.

Vi håller tummarna.




Kram

Målrik helg

2 Läs mer >>

Var på vernissage på Strand Hotell i går. Thomas Müller ställde ut sina verk där. Han har målat i ca 20 år, mestadels på sin konstgård utanför Laholm. Han får inspirationen från en bild som han kanske hittar på ett antikvariat. Han utgår sedan från den och hittar även en gammal text som passar till. Målningarna består av mycket Love och Time. Carpe diem är hans budskap i många verk. Han målar mycket kärlek, gammal och ny, tid, lek och mycket rött. En och annan vinflaska finns också på vissa verk. "What colour is love" står det på en av hans tavlor som är målad i olika nyanser av rött. Hans kombinationer av symboler och budskap ger bilderna en djupare betydelse vilket har fått mig på fall. Så om ni har vägarna förbi Strand Hotell vid Nybrokajen, slink då in i foajén och i matsalen och beskåda hans vackra och varma verk. Tavlorna hänger kvar till i januari.

Blir en lugn hemmakväll i soffan för min del i dag.

Ha en fortsatt trevlig helg.




Kram

Vernissage TM Müller

0 Läs mer >>

Kan lugnt påstå att vi har en väldigt svajig börs i nuläget. Uppgång på 6-7% och nedgång på i stort samma procent. Det gäller ju då att man handlar när det är nedgång och säljer när det är uppgång. Ganska logiskt. Jag la faktiskt in en säljorder på några av mina aktier och fick dem sålda till ett hyfsat medelpris och åtminstone över 100 kronor mer än vad jag gav för dem. Fast det gäller ju att ha is i magen och vänta på exakt rätt tillfälle. Fast skulle man veta när rätt tillfälle var då skulle man vara väldigt rik i dag. Det gäller att ha lite fingertoppskänsla.

Jag hade tydligen det den här gången och lyckades sälja vid rätt tillfälle och spä på pengar i min börs, vilket är välbehövligt i nuläget. De andra aktierna får ligga kvar ett tag till i väntan på bättre uppgång.

Ska ut och njuta av solen nu.

Ha en fortsatt bra dag.




Kram

Svajig börs

3 Läs mer >>

Känner mig rätt omtumlad efter helgens aktiviteter. Hade en heldag i går med tidig middag på en mysig restaurang. Åt råraka med sikrom, gräddfil och rödlök till förrätt tillsammans med en Chardonnay. Till varmrätt blev det cognacsflamberad  pepparstek med pommes och grönpepparsås. Köttet bara smalt i munnen, så fin köttbit. Till det blev det såklart en Amarone. Var helnöjd och mätt när jag därefter styrde stegen mot O'Learys för att se matchen Sverige-Portugal. De andra hade lyckats få tag på biljetter till Råsunda så de begav sig dit istället. Konsumerade ett och annat glas rosévin medan jag åsåg matchen. Sverige spelade rätt så bra trots saknad av många skadade spelare. Så slutresultatet 0-0 ska man nog vara rätt så nöjd med. Vid stängningsdags så strosade jag sakta hemåt med ett snabbt stopp vid korvkiosken innan jag stöp i säng.

Så i dag har jag varit ute på långpromenad runt Djurgården. Man måste ju passa på när det är fint väder. Kändes att det var välbehövligt med frisk luft efter helgens bravader. Så i kväll lär det bli tidigt i säng innan en ny vecka tar sig form.




Kram

Efterdyningar

0 Läs mer >>

Känner mig rätt så omtumlad i dag. Var på en känd fd fotbollsspelares ställe i går kväll. Stockholm Open hade sin fest på samma krog. Många kända ansikten passerade, som bl a fotbollsspelare, tennisspelare, skådespelare, gyllene skorägare och en och annan wannabe. När en viss Doctor tog hem scenen på bardisken och en viss rådjursjagare stod i publiken och diggade så var kvällen fulländad. Kände att jag hade en viss feeling. Många kända ansikten passerade och jag var rätt så nöjd när jag lämnade stället kl 02.

I dag har jag varit hos min akupunktör, afterwork med väninna och middag med väninna. Så nu framåt småtimmarna är jag mer sugen på ett varmt bad.

Ha en bra helg.




Kram

Tennisfest

0 Läs mer >>

Ja, ibland kan det faktiskt kännas som att det är fredag hela veckan. Fast denna vecka kan jag erkänna att det inte har känts så, trots att jag var på inspelningen av "Fredag hela veckan" i dag. Efter helgen som var så var det säkrats att ligga lågt och mer leva efter måndag hela veckan.

Efter att ha sovit länge på morgonen, ätit en god frukost i lugn och ro så begav jag mig till min vatten-qi-gong. Är så mysigt att glida ner i det 33-gradiga vattnet och utöva qi-gong-rörelser omgiven av vatten. Kan inte påstå att jag är till min fördel iförd badmössa. Men det är ju tur att ingen man känner ser en.

På eftermiddagen begav jag mig till SVT för inspelning av "Fredag hela veckan". David Hellenius och Peter Magnusson är ju verkligen underbara. Var tidigare en "Hey Baberiba-fan" och är mycket imponerad av deras upplägg. Sen att Peter Settman också har ett finger med i spelet gör ju inte saken sämre. Kryddan på det hela var Eric Gadd som var gästartist. Gadd är verkligen en av mina favoriter. Så på fredag så kan jag lova att ni får er ett gott skratt och bra musik.




Kram

Fredag hela veckan

0 Läs mer >>

Har äntligen börjat återhämta mig efter festen i lördags. Blev lite för skoj, med mat, vin, dans, coverband som spelade Bowie-låtar och tjo och tjim. Och jag var ju så duktig som drog ihop folk och tog efterfest hemma hos mig som inte slutade förrän framåt morgontimmarna. Så jag var lagom kaxig i går. Låg i sängen i stort sett hela dagen och slickade såren. Det kostar på att ligga på topp. Men det är ju inte varje helg som jag slår klackarna i taket på detta sätt. Tack och lov.

Blev så glad när nu Rajalakso har kommit tillbaka. Han satte det andra målet i gårdagens match mot GIF Sundsvall där Djurgården tog hem vinsten med 3-1. Så nu har Djurgården klättrat upp och lagt sig sexa i den allsvenska tabellen. Inte illa. Jag håller tummarna att Rajalakso fortsätter i samma stil.




Kram

Återhämtning

0 Läs mer >>

Känns att hösten kryper innanför skinnet. Det blir mörkare och mörkare och kallare och kallare. Min akupunktör hade t o m tänt ett ljus i väntrummet i dag. Så jag kan nog påstå att nu är det höst. Bladen som sitter kvar på träden är gula och på marken ligger färgglada löv som trillat ner för någon vecka sedan. Begav mig till Fältöversten för att införskaffa mig ett par vinterstövlar, blev ett par till min dotter också. Så nu är jag förberedd.

Passade också på att plantera mina tulpanlökar. De ska ju ner i jorden innan frosten kommer. Och helst ska de ner på fyra tulpanlökars djup. Så med spade på min uteplats fick jag ner 40 tulpanlökar. Vi får väl se hur många som orkar sig upp framåt vårkanten. Men nu är de i alla fall på plats i jorden.

Metrologerna har lovat blandat väder i helgen. Fast det lutar nog mest åt innesittarväder. Vad ni än hittar på i helgen, så önskar jag er en trevlig helg.




Kram

Lökar på plats

0 Läs mer >>

I dag är det den berömda kanelbullens dag. Det är nog den enda dagen på året som jag faktiskt äter kanelbullar. Jag är inte så mycket för det där med kakor och bullar. Jag har nog bakat bullar totalt fem gånger i mitt liv. Så bakning ligger inte för mig heller. Denna bulle blev allmän på 1950-talet och fanns då i former som snäcka, giffel, vegabulle, klippta bulle, kringla och flera andra variationer. Från 1960-talet har kanelsnäckan snabbt slagit igenom och är idag det mest populära svenska bakverket. Den har t o m en egen hemsida, http://www.kanelbullensdag.se/. Så glöm inte ta en kanelbulle till fikat i dag.

Glöm heller inte att boka julbord. Tidningarnas annonser översvämmas av julbordsannonser. Kan påstå att jag inte riktigt är i julbordstankar ännu. Men det kanske kommer, men då blir det inte förrän i slutet av november möjligtvis. Och då kanske jag inte får något julbord, men det får bli en senare fråga.

Ha en fortsatt bra Kanelbulle Dag.




Kram

Kanelbullens dag