0 Läs mer >>

Hade i dag möjligheten att gå och se Cabaret på Stadsteatern med mitt KUK (Kultur Utan Krav)-gäng. Fick rabatterade biljetter, vilket inte satt helt fel i dessa dystra ekonomiska tider. Vi var väl alla eniga att den var sådär, men att man ändå var glad att man har sett den. Rikard Wolff spelar konferencier med rödmålade läppar på scenen i Berlin tillsammans med bl a Helena Bergström, Lars Bethke, Johannes Bah Kuhnke och Siw Malmkvist. Trots att den har spelats länge så var det fullsatt i salongen. Personligen skulle jag vilja haft mer dans och show. Dansarna och Kit-Kat-klubbens orkester var duktiga men vissa scener blev för långdragna. Om du frågar mig om den är värd att gå och se, så svarar jag "nja".
I morgon torsdag och snart helg. Känns skönt och efterlängtat.


Kram

Cabaret

0 Läs mer >>

Äntligen har kungen och regeringen gett sitt tillstånd till ett bröllop mellan Victoria och Daniel. Många turer har gått och frågorna är många. Måste Victoria avsäga sig kronan nu? Eller blir Daniel kung? Kommer Daniels familj i lilla Ockelbo bli kungliga? De rojalistiska reglerna är lite vaga i nuläget. Är möjligtvis Victoria gravid så att hela processen måste påskyndas. Men självklart är vi glada i Sverige att Victoria får sin Daniel. Så att de kan leva lyckliga och inte i synd i resten av deras liv. Åren går ju och självklart vill väl både kungen och drottningen bli morfar och mormor.

I dag, på fettisdagen, så har de i alla fall förlovat sig. Och bröllopet kommer troligtvis att bli i juni 2010.
Ett stort GRATTIS till er och lycka till.



Kram

Victoria + Daniel = S...

0 Läs mer >>

Fettisdagen eller den feta tisdagen som infaller tisdagen efter fastlagssöndagen och den sista dagen före den kristna fastan firas över hela landet i dag. De äts tydligen 5 miljoner semlor under denna dag. Jag personligen fick i mig en och kommer säkert inte att äta någon fler detta år. Jag är varken någon bullmamma eller dessertfrossare. Men för traditionens skull så intar jag i alla fall en.

Riktig frossa blev det på den 81:sta Oscarsgalan i går. Slumdog Millionaire kammade hem 8 Oscars, bl a för bästa film och bästa regi. Filmen har premiär på svenska biografer den 6 mars. Kate Winslet (The reader) och Sean Penn (Milk) fick Oscar för bästa kvinnliga respektive manliga skådespelare. Förhandstippade Mickey Rourke blev utan och fick nöja sig med sin Golden Globe. Penelope Cruz tog hem en Oscar för bästa kvinnliga biroll, och det kan jag hålla med om att hon var värd. Hon gjorde en underbar rolltolkning i "Vicky Cristina Barcelona".

Kram

Fettisdagen

0 Läs mer >>

Snö, snö och mer snö. Kul för barnen som har sportlov nu. De är ju inte direkt bortskämda med snö på sportlovet i Stockholm. Så i kväll tittar jag ut över ett riktigt vintrigt landskap. Hoppas att mina tulpaner som har letat sig upp över jordytan överlever detta snöfall. Visst är det härligt med snö, bara det får ligga kvar. Det lyser upp tillvaron och dagarna åtminstone.

Hamnade på bio i dag igen. Känns som att jag ser en film i veckan nuförtiden. Var och såg "Gomorra". En maffiosofilm från Napoli som inte marknadsför dess stad. Hemsk verklighet som jag tack och lov slapp när jag var där. Filmen utspelas mer i Neapels förort och visar en verklighet som jag inte trodde fanns längre. Grym, rå, hemsk och overklig. Är glad att jag bor i Stockholm när jag ser denna film. Man får sig faktiskt en tankeställare. En klart sevärd film som jag kan rekommendera.




Kram

Gomorra

1 Läs mer >>

Varför går helgerna så fort? Förstår inte vart de tar vägen. I fredags var jag helt slut när jag kom hem från jobbet. Marinerade en kyckling och satte in den i ugnen och lyckades somna i soffan innan den var klar. Vaknade klockan 02 och konstaterade att kycklingen var kvar i ugnen. En välgrillad kyckling som fick vara i ugnen i sex timmar. Jag kan nog vara glad att den inte fattade eld. Två kolbitar som bara var att slänga i soporna.

Lördagen var betydligt mycket trevligare. Var på en fantastisk orkesterkonsert i Sofia kyrka. Fioler, cello, basfiol, trumpet och piano från Sofia kammarorkester förgyllde min eftermiddag. Var nog mest förtjust i Corellis stycken. Archangelo Corelli som levde 1653-1713 skapade en mycket behaglig och njutningsbar musik. Så jag var sen mycket laddad inför hockeymatchen mellan Brynäs och Djurgården. Tyvärr gick det inte som jag ville för Djurgården så de fick lämna Läkerolarenan i Gävle med förlust. Fick i alla fall avnjuta goda havskräftor och färska räkor med ett gott mycket passande vitt vin till under matchen.




Kram

Orkesterkonsert

0 Läs mer >>

Veckorna går ändå rätt fort. Rätt som det är så är det helg igen. Måndagen känns ganska tung och även tisdagen, men när onsdagen kommer så känns det genast mycket lättare. Och på torsdagen så är det bara en dag kvar innan helg. Och då kan man faktiskt, tycker jag, få ta sig en öl på hockeyn. Det är endast fem matcher kvar innan elitserien är över. Hamnade på Hovet i dag och fick se en match med tempo mellan Djurgården och Färjestad. När Färjestad ledde med 4-0 trodde väl ingen att Djurgården hade en möjlighet att hämta upp sig. Men i den tredje perioden så visade Djurgården att även de kan spela hockey. Annars var det faktiskt Färjestads match i kväll. Med slutresultatet 3-4 kan Djurgården vara glada. Jag hoppas att de istället laddar inför matchen på lördag mot Brynäs. För då måste de vinna.

Jag är i alla fall laddad inför nästa helg. Har lyckats få tag på en biljett till lördagens visning av "Män som hatar kvinnor". Filmpremiären som är lika laddad som inför en Bondfilm. Skulle varit på efterfesten på förhandsvisningen i kväll, men jag orkade inte. Måste istället ladda batterierna inför sista jobbdagen denna vecka innan helgen är här.




Kram

Djurgården - Färjesta...

0 Läs mer >>

Sådana här dagar är det underbart att ha bastu. Att komma hem från jobbet trött och lite frusen och bara sätta sig i en varm bastu är inte helt fel. När kylan biter sig in på bara skinnet och man känner sig som en isbit, då känns det helt ok med lite värme. Skulle behöva använda den lite oftare.

Fick en promenad på Djurgården i går. Det blir ju inte så många sådana när jag numera har busskort. Men nu utnyttjar jag verkligen mitt busskort fullt ut. Så det är nog bra att basta lite oftare så att jag kan bränna de kalorier som missar när jag väljer att ta bussen eller tunnelbanan nu för tiden. Men självklart ska jag inte bli förslöad. Får även tänka på vad jag stoppar i mig så att jag hittar balansen. Balansen är viktig i allt vad man tar sig för. Och jag kan nog säga att min balans är rätt bra för närvarande. Det enda som jag skulle vilja balansera upp är fler turer på Djurgården. Men jag får väl satsa helgerna på det istället.

Tyvärr så hittade inte Milan balansen i går och förlorade därmed mot Inter med 1-2. Lite orättvis domare. Men Pato gjorde i alla fall en suverän andra halvlek.




Kram

Bastu

0 Läs mer >>

Vad gör man på Alla Hjärtans Dag? Dagen som har sitt ursprung i traditioner kring helgonet Sankt Valentin som uppstod under medeltiden i Frankrike och England. Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag. Jag hade i alla fall bokat in ett hälsokontrollmöte och var därefter på bio, Såg den Oscarsnominerade Revoutionary Road med bl a Kate Winslet och Leonardi di Caprio. En bra film med mycket styrka. Filmen utspelar sig ca 1955 och är klockren. Att följa Kate Winslets olika humörsvängningar i filmen är en styrka i sig. Klart sevärd.
Känns skönt att Måns Zelmerlöw gick vidare till finalen i Globen. Lika bra gick det inte för Barcelona. Fotbollslaget hade inte har förlorat en match sedan i augusti och spelade nu oavgjort mot Betis. Även Djurgården spelade oavgjort mot Modo. Modo som har fått ett kanonuppsving med Foppa i laget. Så Djurgården kan nog vara nöjda med ett oavgjort resultat.
Nu får vi vänta ett år till vi återigen upplever denna kärleksfulla dag. Passa på att ge varandra mycket kärlek innan denna dag är slut.

Ha en fortsatt bra Alla Hjärtans Dag.




Kram

Alla Hjärtans Dag

0 Läs mer >>

Efter en hektisk vecka så är jag glad att det är helg. Nytt uppdrag, nya datasystem, nya uppgifter och nya människor. Kan inte påstå att jag direkt har fått någon mertid. Har gått och lagt mig tidigt varje kväll och somnat som en stock. TV vad är det? Fast å andra sidan så kan det nog påverka mig negativt liksom det påverkar tonåringarna. Enligt en studie av University of Pittsburgh school of medicine så ökar risken för depression senare i livet om man tittar på TV under tonåren. Men som sagt. Jag har inte haft den möjligheten under denna vecka. Men å andra sidan är jag inte heller deprimerad. Känner mig faktiskt tillfreds med livet och allt runtikring. Skulle väl kanske inte sagt "sorry" som Fred Goodwin (vd för Royal Bank of Scotland) beklagligt sa när han fick en bonus på "bara" 52 miljoner kronor. Jag är glad och nöjd med det lilla som livet tillför.




Kram

Nytt uppdrag

0 Läs mer >>

Ibland så funderar jag på vad livet går ut på. Är det att jobba och tjäna pengar, nå en karriärstopp, avla barn till världen eller bara vara. Jag personligen skulle nog innerst inne satsa på det sistnämnda. Mindfulness i vardagen. Att vara här och nu och ta för sig av det som ges. Hade förmånen att bli utbjuden till en vän i skärgården i fredags, Yxlan. En vedeldad bastu fanns även på tomten som jag lyckligtvis fick tillgång till. Så min finska sisu fick utrymme att ta plats. Middagen bestod sedan av bl a grillad entrecôte och bakad potatis med en Amarone till. Jag har ju lovat att jag ska dricka mer Amarone i år, och det försöker jag göra så fort som tillfälle ges.

I går var det bara mysdag hemma. Fixade lite och tittade på Melodifestivalen. Har konstaterat att mina låtval inte överensstämmer med resten av Sveriges befolkning. De två som jag hade velat skulle gå vidare gick istället i graven. Antingen så har jag tappat mitt musiköra eller så har musikmodet svängt. Kan hålla med om att Alcazar skulle gå vidare, vilket de gjorde. Men Marie Serneholt hade en klar schlager enligt mitt tycke.

I dag söndag, dvs vilodag. Så det blir hellugnt i dag.




Kram

Melodifestivalen

0 Läs mer >>

Mitt nya liv började ju måndagen den 26 januari, dvs samma dag som oxens år började. Jag är tillbaka på banan igen, vilket känns underbart bra. Mina nyårslöften håller jag fortfarande. Dvs att jag ska dricka mer Amarone och Champagne (dvs mer kvalitée). Har dock inte blivit så mycket Amarone, men en och annan Ripasso har försvunnit ner i min strupe. Hann även få ner lite champagne i helgen som var, blev en Louis Roederer som fick äran att förgylla min strupe denna gång. Har även gått med i KUK (Kultur Utan Krav). Namnet kanske känns lite obscent och känns väl inte som att man direkt briljerar med att man har gått med där. Men när man förstår innebörden så känns det inte helt fel. Ser fram emot många kulturella evenemang under vårkanten.

Känns som att jag har fått bra snurr på tillvaron i största allmänhet. En vän kommenterade även att han kan se glittret i mina ögon igen, vilket känns som en komplimang. Är så glad att det går åt rätt håll.




Kram

Mitt nya liv

0 Läs mer >>

Är trött och i stort sett hemkommen från en förhandsvisning av biofilmen Frost/Nixon (Ron Howard). Hade inte stora förväntningar på filmen som visade sig efter drygt två timmar vara en klar fyra, på gränsen till femma. Det var otroliga skådespelarinsatser av Frank Langella och Michael Sheen. Den låter tråkig på recensionerna, men den är fascinerande, spännande och fängslande. Filmen som även är Oscarsnominerad, har ju faktiskt chans att ta hem några Oscars på Oscarsgalan den 22 februari. Vi väntar med spänning och ser hur många den får. Den är i alla fall helt klart sevärd. Har premiär på fredag på en biograf nära dig.

Hoppas du också har haft möjlighet att njuta av dessa underbara soldagar som har varit. Jag hade möjligheten att njuta av solens strålar en stund i alla fall. Hann med att ta en runda på Djurgården en av de soliga dagarna. Man får ju passa på när möjligheten ges.




Kram

Frost/Nixon