0 Läs mer >>
Hamnade i torsdags på vernissage på Nikon. De hade nämligen visning av bl a sin D5000 och den nya projektkameran som släpps i september. Projektkameran Coolpix var verkligen supergullig. Det är världens första kamera med inbyggd projektor. Helt otrolig. Och med 12 megapixel. Till ett pris av ca 4.500:-. Det får bli min nästa kamera helt enkelt. Nikon ställde även ut fotografier av två kända fotografer, så det blev ett glas vitt och några snittar när jag gick runt och beundrade fotografierna.
Hade även en annan aktivitet som jag sedan skyndade mig vidare till. Michael Laroche var nämligen i Sverige och pratade om sina viner. En Chablis Premier Cru slank ner lätt i strupen. Grand Cru'n var lite väl ung, -07, men kommer att vara super om några år. Laroche's Mas la Chevaliere Blanc 07, var inte helt fel den heller. Även deras Pinotage från Sydafrika kändes även den balanserad. Så jag var mycket nöjd med provningen och var glad att jag hade tagit mig dit. 
Efterfesten med Nikon på Tranan hoppade jag dock över. Var ju tvungen att tänka på morgondagen.



Kram 

Vernissage och Michae...

0 Läs mer >>

I går fick jag pröva på att ta mig till högre höjder. Fick den otroliga möjligheten att följa med en vän som var inbjuden till grillning med flygtur. Och jag var ju inte den som inte var snabb att haka på. Vem har inte drömt om att flyga ett flygplan själv och få en inblick i flygets värd? Lite läskigt och ostadigt var det när jag och Lasse lyfte med den sk motorseglaren från marken. Men så fort vi kom upp i luften så var det hur lugnt som helst. Befann oss på en höjd av 300 meter när Lasse tyckte att vi skulle åka lite berg- och dalbana och känna på lite viktlöshet. Hur kul som helst. Väl nere på marken igen hade jag ett stort leende på läpparna. Detta var häftigt. Wow.

Så efter flygturen så satt det inte så fel med grillad biff med barbeque-sås och några glas rödvin till.

Var mycket nöjd och glad när jag till slut somnade framåt midnatt. Kan verkligen rekommendera denna hissnade upplevelse.

I kväll grillning och födelsedagsfest i Nacka.



Kram

Flygupplevelse

0 Läs mer >>
Ja, så var det söndag igen. Veckorna och framför allt helgerna går så fort. Har i alla fall hunnit med surströmmingsparty. Fick i mig sju stycken fiskar, en nubbe och några öl. Fick tips om att man kan ta en ouzo till surströmmingen. Har dock inte hunnit testa det ännu. Får ta det vid nästa surströmmingstillfälle. Vi var i alla fall elva glada surströmmingsälskare som lät denna delikatess slinka ner i våra strupar tillsammans med diverse tillbehör och alkoholhaltiga drycker.
Middag hos mig har jag också haft. Lagade i ordning bl a min räkpasta. Gott och uppskattat. Så det blev en sen kväll innan jag intog horisontellt läge. Men vi hade en mycket trevlig kväll i alla fall.
Har även hunnit med "Smaklust", matmässan i Tanto. Gick runt bland de olika bodarna och åt egentillverkade renkorvar, ostar, marmelader, sylter och diverse annat smått och gott. Köpte även med mig en salamikorv med Absolut vanilj-smak. Blev även några glas vin mellan provsmakningarna.
Så jag kan lugnt påstå att jag har haft en bra och händelserik helg. Så nu är det bara att ladda batterierna inför kommande arbetsvecka.



Kram 
 

Smaklust

0 Läs mer >>
I dag har vi då den tredje torsdagen i augusti månad vilket är lika med surströmmingspremiär. Ska inta denna utsökta fisk på Tennstopet i kväll.
"Syrad fisk är en uråldrig anrättning, hvars tillredning naturen sjelf alltid ombesörjt ända från verldens skapelse. Våra föräldrar vädrade densamma redan utanför paradisets portar, och den var tidigt känd såväl vid alla kjökkenmöddingar och pålhyddor, som hos greker och romare, ty alla visste hvad syrad fisk betydde; men smaken derför var ännu icke så utvecklad som nu - man kände icke då haut goût."
Dr.CH E.M. Hagdahl i slutet av 1800-talet.
Källa www.surstromming.se
En annan som hade premiär eller mer snarare debut i går, var Zlatan. Han och bl a Messi intog Camp Nou i Barcelona i mötet med Manchester City. Resultatet blev vinst för Manchester City med 1-0 fast Zlatan såg glad ut hela tiden ändå, så jag tror säkert att han kommer att trivas i Barcelona.
Smaklig måltid ikväll för er som också får njuta av denna utsökta fisk.



Kram

Surströmmingspremiär

0 Läs mer >>

Hamnade på förhandsvisning av den nya Beck-filmen i går, "I stormens öga". En film med mycket action och en hel del biljakter. Harald Hamrell som har stått för regin berättade att de har gjort två filmer nu. Denna och en till. Nästa film släpps i januari. Om det kommer några fler Beck-filmer framöver ville han ha osagt. Jag och mitt sällskap tyckte väl att den var sådär. Kanske passar bättre på TV egentligen. Men självklart är det ju alltid kul att se den propre Peter Haber mot den nonchalanta Mikael Persbrandt. Så jag kan nog rekommendera den när den nu kommer upp på biosalongerna på onsdag i nästa vecka.

Hann med lite italiensk mat innan filmvisningen. Hamnade på Ciao-Ciao och åt en härlig parmesangratinerad pasta med zucchini och skinka med ett glas Primitivo till. Satt inte helt fel nu när vi går mot hösten.




Kram

Nya Beck

0 Läs mer >>
Helgen har susat på i ett snabbt tempo. I fredags hade jag stillsam romantisk middag med tända ljus och en tre-rättersmeny. Blev löjromstoast till förrätt med en Chardonnay och marinerad helstekt fläskfilé med pressad potatis och en sås på bl a creme fraiche, oliver, krasse och rödvin till varmrätt. Hade min favorit-Amarone till varmrätten, dvs 28002. Den är ju så god. Är helt såld på den. Blev i alla fall rätt tidigt i säng med tanke på lång bilresa tidigt på lördag morgon. Var nämligen bjuden på bröllop till en gammal barndomsvän i Småland. Jag och min dotter fick skjuts av en väninna till bruden till Småland. Väl framme så var det snabbombyte innan det var dags för avfärd till bröllopet. Vigseln utfördes i en gammal träkyrka från 1600-talet. Inför prästen och församlingen blev de gifta innan det var dags för avfärd mot festplatsen. Mousserande vid ankomst och en tre-rätters stod på menyn. Stämningen var hög och det var lagom med tal. Ett mycket trevligt bröllop som avslutades vid 02 på natten. Somnade ovaggad efter hemkomsten till sommarhuset.
Bilfärden tillbaka till Stockholm gick bra och väl hemma så kändes det att det hade gått i ett hela helgen, så det blev en tidig kväll.  
I dag gäller det, vinna eller försvinna. Ska Djurgården lyckas hålla sig kvar i Allsvenskan? Jag hoppas verkligen det i alla fall. Blir spännande och se om de lyckas hålla sig kvar och vinna över Örebro i kväll. Jag håller tummarna.



Kram
 

Bröllop i Småland

0 Läs mer >>

Efter en hård arbetsdag i går så blev det att skynda sig iväg till Råsunda för att se Sverige möta Finland i en vänskapsmatch. Inför en halvfull läktare fick man åse Johan Elmander göra mål i 42'ndra minuten. Elmander som för övrigt inte har gjort mål sedan skandalmatchen mot Danmark, juni -07. Att det sedan blev Sveriges landskampsmål 400 sedan invigningen 1937 på Råsunda stadion är ju också en sensation i sig själv. Resultatet 1-0 till Sverige var väl inget direkt att hurra över. En ganska tam match som endast ryckte upp sig i slutet av första halvlek. Tack Kim Källström för att du lyckades hålla matchen vid liv. Han var enligt min mening den som var klart bäst på plan under denna match.



Kram

Sverige - Finland 1-0

0 Läs mer >>

Efter en mysig och härlig helg så var det måndag igen. Hade en underbar lördag med champagnelunch och trevligt sällskap i solen. Hamnade sedan på fest på Lidingö där stämningen var på topp och drinkarna serverades innan det blev taxifärd till Bistro Jarl. Väl där stod det champagne på drinkmenyn. Så man kan nog säga att det blev en helkväll innan det var dags för taxifärd hemåt framåt småtimmarna.

Så i går handlade det mest om att komma tillbaka till verkligheten och samla nya krafter inför en kommande arbetsvecka. Hamnade i solen på klipporna på Lidingö där jag fick några timmars sol innan det var dags att åka hem och fixa middag för en väninna. Blev dock en lugn kväll. Behövde det efter denna helg.

Så i dag är det ny arbetsvecka med nya erfarenheter.




Kram

Måndag igen

0 Läs mer >>
Just nu så känner jag mig lycklig. Eller kanske glad och tillfredsställd är bättre ord. Fast å andra sidan så är väl det lika med lycka. Eller? Lycka är en medfödd känsla enligt psykologen Titti Holmer och jag är nog enig att hålla med. Kan man hantera sina negativa känslor så kan man uppnå lycka. Och stannar man upp och gör sig närvarande vid lyckliga händelser i ens liv och passar på att njuta så kan man lägga den känslan på minnet. Låter inte det helt otroligt och bra? Fast samtidigt kanske det inte alltid är så lätt som det låter. Förslagsvis så kan man varje dag på kvällen notera tre bra saker som hänt under dagen. Har jag varit lycklig/mått bra någon gång i dag? När och hur kändes det? Och om man dagligen tänker på något som man ser fram emot så frigörs dopamin i kroppen och man blir gladare. Så just nu så ser jag fram emot en härlig myshelg. Att bara vara och ta till vara på solens strålar. Hoppas ni också får njuta av värme, sol och lycka.
Ha en bra helg.



Kram

Lycka

0 Läs mer >>
Ja, så var det då dags för Anders Lundin att kanske för sista gången sjunga "Stockholm i mitt hjärta" från scenen på Skansen i går. Hade lyckats få tag på en VIP-biljett så jag kände mig hedrad att få sitta på de främre bänkraderna när 17 100 personer ville se bl a Björn Skifs uppträda på säsongens sista Allsång på Skansen. Att få sjunga i Bosse Larssons och Lill Babs mick kändes också som en hit. Har dock inte sett programmet ännu. Kan ju vara så att de filmade med en annan kamera i just det ögonblicket. Efter uppträdandet blev det varm korv back stage. Kan säga att det vi intog före var bättre. Satt i gröngräset innan och sörplade på svenska kräftor och en öl. Smakade utsökt, så nu vill jag bara ha svenska kräftor.
I dag satte allvaret i gång. Upp kl 6 och iväg och arbeta. Hmm. Jag har nog blivit lite bortskämd med all min ledighet i sommar. Fast den har varit välbehövlig. 
I och med att vädret är så underbart så blev det en snabb power-walk runt Djurgården efter jobbet. Hann t o m in i Oscarskyrkan en sväng där Barockensemblen Insula Magica från Novosibirsk spelade barockmusik från Sibirien samt musik av Bach, Roman och Bellman.
Så i dag har jag hunnit med att arbeta, idrotta och varit kulturell. Inte illa. Så nu är det huvudkudden som gäller. Ny dag i morgon.





Kram

  

Säsongsavslutning

0 Läs mer >>
Ja, i morgon är det dags att sätta sig in i den arbetande världen igen. Efter nio veckors semester så känner jag mig utvilad och är redo att starta upp igen. Fast samtidigt skulle jag inte ha något emot att vara ledig ett tag till. Kan väl inte påstå att jag direkt längtar efter att försvinna in i en lokal nu när solen lyser. Men, men, det går säkert bra när man väl är där.
Hade i alla fall en boulekväll i Tessinparken i söndags. En mycket trevlig kväll som slutade med att mitt lag vann. Fick till några riktigt bra kast så jag var mycket nöjd med min bidragande insats.
I går stod IKEA på schemat. Tog IKEA-bussen ut tillsammans med min dotter. Väl där så gick vi runt och inspekterade olika garderobslösningar till min dotters rum. Hittade en bra lösning och bestämde oss för att vi skulle inhandla den när hennes rum är ommålat. Så en heldag på IKEA innan det blev middag tillsammans med en väninna på kvällen.
Väntar nu på att min son ska dyka upp så att vi kan gå ner på stan och inhandla lite nya kläder till honom.
Ha en fortsatt bra dag i solen.

Kram

Allvaret börjar

0 Läs mer >>
Vaknade utvilad i går. Hade bestämt med en väninna att vi skulle gå och se på den berömda Prideparaden. Hittade bra utsiktsplatser vid Kungsgatan för att åse denna parad som bestod av plymer, glitter och glamour men även en och annan läderklädd kille. Tycker självklart att tjejerna på motorcyklarna är urhäftiga. Även en hel del kända ansikten gick också i paraden. Ororsmolnen hängde tungt över Stockholm och en och annan liten regnskur kom under paraden. Tycker dock inte att den var lika bra som förra året. Kan kanske bero på att det inte var lika många som gick i paraden. Men det som var, var i alla fall bra.
Hade sen middag hemma hos mig. Satt ute på min altan i den ljumna sommarkvällen. Blev mozzarella med tomater och basilika till förrätt och wokad kyckling med grönsaker, söt basilika med ris till varmrätt. Blev även cognac, calvados och en hel del vin också. En helkväll som jag var mycket nöjd med. Så jag somnade skönt efter en god middag i trevligt sällskap.



Kram 

Prideparaden

0 Läs mer >>
Hamnade på en liten smygpremiär av kräftor i fredags. Kunde ju naturligtvis inte tacka nej då. Så det blev västerbottenostpaj, kräftor, bröd, ost, öl och nubbe. Inte så många sånger men en hel del skratt blev det runt bordet. Mycket trevlig kväll. Förstår inte var tiden tog vägen. Insåg i alla fall kl halv två att nu var det dags att cykla hem. Så glad, mätt och belåten la jag mig i min säng och somnade rätt omgående efter en vinglig cykeltur hem. Tur att det inte var alltför långt hem. Hade ju Pride-paraden att se fram emot i går. Så jag var ju tvungen att vara utvilad till den.



Kram

Smygpremiär