2 Läs mer >>

Två saker i livet som jag har svårt att måtta, är skum i badkaret och makaroner i kastrullen. Varför ska det vara så svårt? Kände mig lite hurven (norrländskt uttryck för frusen) när jag kom hem i dag och tänkte, vad jag är glad att jag har ett badkar. Tappade upp ett bad och stod där under tiden som karet fylldes med vatten och strilade ner vätskan som till slut skulle bli till skum när det blandades med vattnet. Jag tycker alltid att jag tar så lite och ändå blir det så mycket. De gångerna som jag har lyckats med det perfekta skumbadet är lätträknade. Detsamma gäller med makaroner. Jag kan inte måtta rätt, utan det blir alltid makaroner över. Det är som min akupunktör säger, lagom är bäst. Man ska hitta en balans. Och jag kan nog erkänna att jag aldrig kommer att hitta skumbalansen i alla fall. Försöker att hitta en balans i livet och det är nog viktigare än små skumproblem. En balans har jag  :-), och det är balansen på min cykel. Kom på min cykel i dag och undrade vad som egentligen hände med thai-krogen som låg på hörnet Hagagatan/Surbrunnsgatan. Fick en barnslig längtan efter räkchilin som de hade där en gång i tiden. Så är det någon som vet var jag i dag kan få en thailändsk räkchili, så hojta till.

image28


Ha en trevlig helg.


Kram

Lagom

0 Läs mer >>
Tuff dag i tvättstugan. Jag förstår inte att min granne i porten bredvid inte har något positivt att säga. Allt är bara gnäll, gnäll. Är det inte så att de drar in atp'n så att hon får mindre pension så är det hemskt att någon har förstört mangelduken. Jag har aldrig hört den damen säga ett enda positivt ord. Det är ju faktiskt synd om henne. Hon måste ju i alla fall ha ett väldigt tråkigt liv. Skulle kanske ha tagit med henne på förhansvisningen av "Härmed förklarar jag er Chuck and Larry" så att hon kunde få dra på smilbanden lite. Fast det är nog svårt att få gamla hundar att sitta. Filmen var i alla fall ganska kul. Den lockade till skratt både en, tre och sju gånger. Lite för amerikaniserad bara. Betyg: 3:a. Sängdags. Ny dag i morgon, med jobb och akupunktur.
Sov så gott.

Kram               image27

Förhandsvisning

0 Läs mer >>
Vaknande upp kl 4 i natt, kunde inte somna om, låg och löste sudoku, somnade till slut om vid 6-tiden. Sov till strax efter 9 i alla fall. Upp fixade pastasallad. Blev hämtad vid 11-tiden. Bilfärd mot Ljusterö och Lagnö. Havet, tång, båtar, vind och frisk luft. Höll på att sätta mig på en esping (huggormsbarn) när jag skulle kissa. Tur att jag hann att se det innan jag hade knäppt upp byxorna helt. Hem efter en underbar dag ute i skärgården, lagade "Balsamicofilé med tryffelkantareller" till Andrea och mig. Blev jättegott. Sjöluften sög. Börjar bli ganska trött. Ska snart natta kudden.

image24 
Publicerad i Metro 2007-09-26

Ha en bra vecka :-)

Kram

Lagnö

0 Läs mer >>
Vakande upp på ett strålande humör. Visste att jag skulle försöka visa min bästa sida på Lidingö i dag. Plåta. Bli plåtad. Hmm. Men solen sken i alla fall. Upp, åt frukost, duschade och fixade mig i ordning. Plåta för ett seniorboende. Hmm, pärlörhängen på. Samling kl 11.00 på Valhallavägen. Höll på att krocka med en kille när jag susade ner på Erik Dahlbergsgatan. Hann i ögonvrån se att det stod "Rädda träden ät en bäver" tryckt på hans t-shirt. Ut till Högberga Gård. Träffade där bl a fotograf Thomas som sa att vi bara skulle slappna av och bara vara. Plåtning i inne- och utemiljöer innan lunch hos projektledaren på Lidingö. Allt kändes avslappnat och coolt. Klockan 15 var vi klara. Två glas rosévin på Sturehof innan hemgång. Måste ju hålla rosévinet levande ett tag till :-)

image23

Somnade som vanligt, helt slut, i soffan.

Kram

Plåtning

0 Läs mer >>
Har fortfarande inte kommit till min fulla rätt efter gårdagen. Är glad att jag var ledig i dag. Det var bara min akupunktör som behövde stå ut med mina calvadosångor från gårdagen. Hade fått fribiljetter till "Beer & Whiskey festivalen" i Nacka strand. Det var ju faktiskt några år sedan jag var där sist. Kan ju inte påstå att jag avsmakade alla de 1300 olika ölsorterna, fast det känns nästan så i dag. Marianne Wallberg som startade festivalen för 16 år sedan lotsade runt Ulf Elving för kommande radiosändning medan jag stod i amerikabaren och innjöt en IPA med viss citruston tillsammans med fem vetlandabor. Smakade allt från real ale och champagneöl till 20-årig calvados. Försökte även på slutet att övertyga en fransman att man inte kunde göra en calvados xo. Kärringdricka, för mesig. Nej, calvados ska vara stickig och frän. Sagt från en sann calvadosfan.

image22

Kram

Öl och calvados

0 Läs mer >>
Gjorde en intressant upptäckt i dag när jag cyklade till söder. Brukar inte vara så ofta på söder, men hade ett konsultuppdrag där i dag, så därför styrde jag näsan ditåt. När jag kom cyklande på Götgatan upptäckte jag att var och varannan bar cykelhjälm, något som är väldigt ovanligt i mina kvarter på Östermalm och Gärdet. Blev så fascinerad att jag var tvungen att räkna alla med cyklehjälm och alla utan cykelhjälm. Tog 10 personer åt gången och konstaterade att i genomsnitt tre av tio inte bar cykelhjälm, dvs 70% på söder bär cykelhjälm. Jämför man med Östermalm och Gärdet skulle jag tippa på att genomsnittet som bär cykelhjälm ligger på 15%-25%. Jag själv räknas dock till de övriga 75-85% som inte bär cykelhjälm.
En heder åt södermalmarna som har fattat att man ska vara rädd om sitt huvud.
Lovar att jag ska skärpa mig.
Rattmuff på och rattmuff av och glöm inte att krama varandra i trafiken:-).

Kram

Cykelhjälm

0 Läs mer >>
Var på en fantastisk föreläsning i går kväll. Lars-Olof, min akupunktör och guru ( ja han har även blivit min guru :-) nu) höll en föreläsning om "Hälsan är livsviktig!" och det är faktiskt sant. Lars-Olof öppnade sin klinik 1974 (http://www.aaa-kliniken.se/), och en av damerna i publiken hade faktiskt gått hos Lars-Olof sedan mitten av 70-talet. Helt otroligt. Kände att tusenlapparna fladradde iväg. Men hon såg väldigt pigg ut så jag insåg att det i alla fall är värt det. Han gick bl a igenom yin och yang, auran, femelementteorin (vilken är ca 5000 år gammal) och varför vi blir sjuka. En tre timmars lång intressant föreläsning. På slutet nämnde han "kärlek". Om man känner kärlek till andra kan man även få kärlek tillbaka. Och "kärlek" är väl ett underbart ord.

Enligt Svenska Akademiens ordbok betyder kärlek: "en stark känsla. Böjelse för någon med en önskan om föremålets lycka och välgång. Glädje och tillfredsställelse över att befinna sig i denna persons närhet och att göra honom eller henne till lags. Innerlig tillgivenhet". Och enligt filosofen och social-psykologen Erich Fromm är kärlek till endast en person en motsägelse, han menar att om man riktar kärlek i personalistisk anda mot den andre älskar man på samma gång sig själv, ty man har implicit eller omedvetet sig själv som delmål. Och att älska sig själv enligt samma definition innebär att älska sin nästa ty man blir alltså till som mest i en kärleksrelation och vill man sig själv väl bör man på ett adekvat sätt älska den andre.
Det var mycket på en gång.
Så härmed ger jag kärlek till er alla.
Ta även till er det som Annie Lennox sjunger:
The miracle of love
Will take away your pain
When the miracle of love
Comes your way again.

image19










Kram

Kärlek

0 Läs mer >>
Vad jag är glad att jag har en cykel. Cyklade i morse iväg till min akupunktör och tänkte i mitt stilla sinne att här slipper jag stå och trängas i en svettig tunnelbanevagn eller på en trång buss med hostande och snörvlande människor omkring mig. Slippa bli smittad av ett virus eller en förkylning med tanke på att jag håller avstånd till mina medborgare och samtidigt får motion. För er som "måste" trängas med era medpassagerare rekommenderar jag att frossa i c-vitaminer, t ex äta apelsiner, blåbär och kiwi. Pressar man apelsiner blandat med vitlök så blir effekten ännu bättre. Eller varför inte dricka grönt te. Jag slukar en och annan kopp grönt te varje morgon och mår bra av det. Grönt te innehåller nämligen mycket c-vitamin, sägs det. Det innehåller även flour som är bra för tänderna och antidoxidanter, vilka är bra i förebyggande syfte mot cancer. Teet sänker även kolesterolhalten. Så börja dagen med en kopp grönt te, tvätta händerna ofta, ha en medhavd apelsin i väskan och sov ordentligt så ska du se att du klarar dig från förkylningar i höst. 

image17

Glöm inte heller att titta på "Desperate Housewives" som har säsongspremiär i kväll :-)

Kram

C-vitaminer

0 Läs mer >>
Har nu äntligen kunnat satt mig ner för att coola ner lite. Har varit ganska hektiskt i helgen. Brorsan och hans tjej kom ju i fredags. Hade planerat wok, men det blev scampi i panengcurry och kokosmjölk, med lök, champinjoner, thailändsk basilika och limeblad i stället. Blev riktigt gott. Och en massa rödvin till det.
Diedric hade två kompisar som sov över, Andrea en och själv så sov jag själv i Diedrics säng. Så vi var 8 pers som camperade på Fogelbergs pensionat. Riktigt mysigt.
I går blev det relativt lugnt. Mats och Monika tog sig en sväng ut på stan på kvällen. De får ju passa på när de är på besök från Karlstad. Själv satt jag hemma med Diedric och en kompis till honom.
När jag vaknade upp i morse så sken solen. Tittade ut på termometern på altanen som visade 22 grader i solen. Kände att jag plötsligt blev väldigt avundsjuk på Åke som var ute och seglade. Bra vindar i går och strålande sol i dag. Men så småningom drog det ihop sig till regn. Hade ändå varit skönt att fått segla igen. En lisa för själen när vindarna tar tag i en och man blir ett med havet. Mmm.
Mats och Monika drog vid lunch för att kolla finalen i amerikansk fotboll, Karlstadlaget var ju i finalen, så det fick de ju inte missa.
image16 
Monika och Mats. Välkomna tillbaka snart igen!!!

Själv tillbringade jag eftermiddagen i tvättstugan.
Nu middag och film, sen sängen.

Kram

Hektisk helg

0 Läs mer >>

När jag vaknar upp på morgonen undrar jag om det var min frissas fel att jag har ont i huvudet. Visst hade hon satt mina rullar i håret lite för hårt. Inbillar mig det i alla fall. För det blev inte så mycket dricka i går. Några glas vin bara. Konstigt. Men kul hade vi. Hade ju tänkt att gått hem tidigare i går kväll, men det blev inte så. Det är ju inte varje dag som man går på efterfest med The Black Eyed Peas på Caféet precis. Tiden går ju fort när man har kul. Tog i alla fall en taxi hem vid 3-tiden. Skönt att jag är ledig i dag. Ska bara till min akupunktör, handla, städa och försöka att tvätta. Hmm. Blir ändå en del att ta itu med. Mats, min bror, ringde i går och frågade om han och Monika kan bo hos mig i helgen. Självklart, svarar jag och måste då även förbereda vad vi ska ha till middag i kväll. Blir nog wok i och med att brorsan gillar det.

image12 image15
Så här blev resultatet efter rullningen hos frissan.                                                  Före
image13 
Spriten flödade vid The Black Eyed Peas bord

Ha en trevlig helg och njut av solen.

Kram

Efterfest

0 Läs mer >>
Vaknade tidigt i morse. Tog min ljusterapilampa med mig ut i köket för att få lite ljus samtidigt som jag intog min frukost. För inte är det mycket till ljus ute nu inte. Halkar på de redan fallna höstlöven på väg till tunnelbanan. Har tydligen totalt missat att löven ändrade färg från grönt till rött för att sedan avsluta som gula innan de dalade till marken. Sov jag då? Och inte gör det saken lättare att jag som konsult för närvarande har ett uppdrag ute i Jordbro. Någon som vet var det ligger???? Jordbro = Franska Rivieran. Uteserveringar under solbelysta markiser och klirrande isbitar i drinkarna. Glöm inte solglasögonen om du ska dit.
Kliver av i Jordbro. Anslag vid pendeltågstationen med "Sänk Reinfeldt" möter mig. Känner mig inte alls hemma här och ännu mindre i industriområdet där jag för närvarande sitter. Det är sådana här tillfällen som jag är glad att jag har Mia Törnblom med mig i ryggsäcken (tillsammans med termosen, färdigbredda mackor, karta och kompasss) ;-).
Måndagarna med Mia. MMM. Mmm Marabou. Låter som en kärlekshistoria. Och det kan jag väl känna att jag har, sk envägskommunikation. Eller kanske inte, jag har träffat henne två gånger. Underbar människa med mycket glädje och energi. Självkänslan som hon talar om är ju en färskvara. Det gäller att ta till den när man promenerar mellan industribyggnaderna. En och annan lastbil svischar också förbi. Mias tre bästa ord. Bra - Tack - Hjälp. Undrar om man kan använda de orden i Jordbro. Bra att jag inte har blivit överkörd, Tack för att jag har ett jobb och Hjälp mig ifrån Jordbro :-).
Glöm inte att titta på Mia, TV 3 måndagar, kl 21.

image11

Ha en fortsatt bra vecka tills vi hörs igen.

Kram

Mia och Jordbro

2 Läs mer >>
Ja, nu är det verkligen höst. Grått, regnigt och smådystert. Jag kom ihåg förra årets september och september 2005. Solen sken och det var varmt långt in i slutet av september. Så Thomas Ledin har ju rätt, sommaren är kort och det mesta regnar bort. För inte hade vi många dagar "sommar" i år inte.

Helgen har passerat obemärkt. Ingen utgång eller party. Bara mys i under en filt i soffan. Har nog inte gjort något vettigt heller. Men bara "va" är ju i alla fall vettigt för själen. Tack Åsa, än en gång, för att du tipsade om Lars-Olof på AAA-kliniken. Akupunkturen har gjort att mitt liv har fått en vändning till det positiva hållet. Gå gärna in på www.aaa-kliniken.se och titta.

Det blir tidigt i säng i kväll, upp och jobba i morgon. Jobb hela veckan. Ska också försöka att boka en tid för klippning åt Diedric i veckan och gå på akupunkturen. Sen är det snart fredag igen. Ev blir det även fest på torsdag, har fått inbjudan till The Black Eyed Peas efterfest. Vi får se hur jag mår under veckan och vad jag orkar.
image10 Så här tror jag att Diedric kommer att se ut efter klippningen.

Ha en bra vecka.

Kram

Höst

0 Läs mer >>

Äntligen fredag :-)
Blev så glad i morse, hade fått mail från Derek (sångaren i "adam's rib" som jag träffade på "Navigator of the Seas"). Han hade skickat en inbjudan till Canadian Cd release party i Toronto den 19 september. Men tyvärr, kan jag inte. Hade jag kunnat åkt på SL-kortet och varit hemma dagen efter så hade det funkat.
Men här är i alla fall ett smakprov på "adam's rib" låt "High" (som man faktiskt blir lite hög på) som släpptes på YouTube i går. Bra laddningsmusik inför helgen.
image25  http://www.youtube.com/watch?v=WyNo6dd1gvs

www.youtube.com/adamsribvideo
www.myspace.com/adamsribspace


Kan även rekommendera att ni går in på deras hemsida:

http://www.adamsrib.ca/

En bild på Derek från båten (Navigator of the Seas) bifogas också
image9


Vad händer då i helgen?

Ingen aning i nuläget, inga planer. Känns faktiskt ganska skönt.

Har varit hos min akupunktör tre gånger denna veckan. Underbart. Känner mig som en ny människa.
För den som är nyfiken, gå gärna in och kolla på: http://www.aaa-kliniken.se/. Kan varmt rekommenderas.

Ha det gott så länge.

Kram


 

Fredag = helg

0 Läs mer >>

Trodde att det där med att blogga skulle ske nästan varje dag, men så var ju inte fallet. Ska försöka att vara lite mer effektiv.
Känns i alla fall som att Ålandsresan skedde för flera månader sedan, fast att det bara var för  två veckor sedan. Men kul hade vi :-)
image3

Annars har veckan varit sisådär. Andrea har legat sjuk med hög feber. Tråkigt. Har varit i kontakt med sjukvårdsupplysningen ett antal gånger med tanke på att hennes feber varierade, som en orolig mamma. Har även varit inne på vårdcentralen och KS med henne. Men tack och lov så var hon frisk i fredags och kunde gå till skolan.
Tog en cykeltur på Djurgården för att se om Navigator of the Seas låg kvar i Stockholm. Hon ankom Stockholm i går och skulle avgå i dag. Men tyvärr, så hade den 311 meter Bahamasflaggade båten redan seglat vidare. Hade varit kul att återse henne. Fick ju två vekor i somras på Medelhavet med henne i alla fall.
 Navigator of the Seas på Ibiza.


Ha en fortsatt skön söndag.


Vi hörs.


Kram 

Söndag igen