Kvinnornas dag

I dag är det den Internationella kvinnodagen. Internationella kvinnodagen som instiftades redan 1910 är även en helgdag i vissa länder. Den instiftades av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av Clara Zetkin. I vissa länder säger männen ”Grattis” och kvinnorna får blommor och presenter. Jag har inte fått någon blomma eller någon present. Men det kanske kommer… nästa år.
Oscarstatyetter delades i alla fall ut i natt. ”The Hurt Locker” kammade hem flest Oscars och blev den stora vinnaren. Som bästa kvinnliga huvudroll fick Sandra Bullock en Oscar medan den manliga huvudrollens Oscar gick till Jeff Bridges. Inte helt otippat fick Christoph Waltz i ”Inglourious Basterds” en Oscar för bästa manliga biroll. Kan rekommendera denna Tarantino-film till 100%. Man älskar verkligen att se Christoph’s skådespelartalanger i denna film. Han äger verkligen i ”Inglourious Basterds”. Och grattis till svensken Paul Ottosson som tog hem två Oscars, bästa ljudredigering och bästa ljudmixning.
Grattis säger jag även till alla stockholmare. I dag kom våren till Stockholm. Takdropp, strålande sol och några grader över plusstrecket gör att det finns hopp för en vår i huvudstaden. Äntligen.



Kram

Kommentera här: