Tillbaka till ruta ett

Efter en helt ok vecka, med en del sol och vår i luften kommer bakslaget. När man slår upp sina melerade och tittar ut så snöar det. Var kom denna snö ifrån? Det har ju varit vår i flera dagar och så kommer denna snö. Har vi inte fått tillräckligt i år? Trodde att vårdagjämningen som var i går markerade att nu är det vår. Man tror ju att vårdagjämningen är när dagen och natten är lika långa, fast det är inte riktigt så. För egentligen sker det några dagar tidigare. Vårdagjämningen i år inträffade i går kl 18:32, nämligen när solskivans centrum passerade gränsen mellan södra och norra himmelshalvan, det vill säga passerade himmelsekvatorn. Punkten på himmelsekvatorn där passagen sker kallas vårdagjämningspunkten. Så vi går i alla fall åt rätt håll.
Det har varit en hel del matcher i veckan också. Barcelona vann mot Stuttgart i Champions League-matchen med 4-0 och är därmed vidare till kvartsfinalen. Där kommer det dock bli tufft. Då möter de nämligen Arsenal borta. Ja, jag håller i alla fall tummarna för Barcelona.
Förhoppningsvis så slutar det att snöa i veckan så att snödropparna kan komma upp under snötäcket igen. De hade ju tom hittat huggorm både på Värmdö och på Järvafältet också. Fast de kan jag vara utan. Nej, nu ser vi fram emot en härlig vår på soliga uteserveringar.
Ha en riktigt bra vecka.



Kram

 

Kommentera här: