Julölprovning

Hade den möjligheten i dag att hamna på en fantastisk ölprovning. Spendrups hade bjudit in till fest :-). Smakade av fyra olika ölsorter. Personligen tyckte jag att Julbocken's öl var bäst, ett kraftfullt öl med lagom beska. Fick även ta del av julens historia och en del vett och etikett-tips av Magdalena Ribbing. Jens Spendrup berättade hur de firade jul och vad de hade för jultraditioner. Julskinkan byts ut mot vildsvin och Johan Spendrup ser till att leverpastejen kommer upp på julbordet. Richard Tellström berättade att julbordet är ca 1000 år gammalt och att julmaten börjar med dopp i grytan vid lunch för att därefter fyllas på med det traditionella julbordet. Smörgåsbordet och julsmörgåsbordet som kom under 1800-talets mitt intogs med bordeauxvin och champagne. Vilket inte låter helt fel. Under 1960-talet utvecklade Tore Wretman smörgåsbordet och man kunde då hitta en och annan delikatare munsbit som t ex löjrom.
Var mycket nöjd med kvällen och dess olika läckerheter från goda öl till små delikata smakbitar bestående av bl a ren, lax och räka.



Kram

Kommentera här: