Bulgariskt vin

Hamnade även på en tur till en vinfabrik och på vinprovning i Bulgarien. Tydligen så producerade de 50 miljoner flaskor vin om året på fabriken. Det är rätt mycket. Och blev efterfrågan större så kunde de producera ännu mer. Föredrar ändå de små pittoreska vingårdarna som producerar vin i mindre skala. Men det var kul att se i alla fall.

På vinprovningen serverades det en Chardonnay, en Muskat, en Merlot och en Cabernet Sauvignon. Kan inte påstå att de gör några direkta höjdarviner, men föredrog i alla fall Cabernet Sauvignon.  De kommer aldrig att komma i samma klass som de andra vinerna från de andra massproducerande vinländerna. Men det är ett billigt vardagsalternativ under veckorna om man föredrar det.  Var sedan på butiken och inhandlade lite vin efter vinprovningen. Blev då Syrah i varukorgen. Ska bli spännande och testa det sen. Är ju mest van vid att de tillverkar viner med Chardonnay och Cabernet Sauvignon i så det blir en spännande upplevelse sen. Återkommer om det var en hit eller inte.

Är som sagt tillbaka i ett somrigt och soligt Svedala igen. Kunde inte ha kommit tillbaka mer lägligt. Så underbart väder. Njuter i fulla drag.




Kram

Kommentera här: