Vår i luften

I morgon är det vårdagjämning och jag kan säga att det inte är en dag för tidigt. När dagen är lika lång som natten och vi får njuta av solens strålar ännu mer. För det har vi fått göra denna underbara helg. Avslutade arbetsveckan i fredags tillsammans med några gamla skolkamrater från högstadiet. Hade en jättetrevlig kväll med både goda öl och goda viner. Började på en pub och gick sedan vidare till ett vinotek och provsmakade diverse goda viner från bl a Spanien, Italien, Portugal och Sydafrika. Tyckte nog ändå att shirazen från Sydafrika var bäst.  Därefter beställde vi hämtpizza som vi intog tillsammans med ett vin från Oregon, Evolution. Vinet är unikt i sig med tanke på att det innehåller nio olika druvor, dvs pinot gris, riesling, semillon, gewurztraminer, pinot blanc, chardonnay, sylvaner, muller-thurgau och muscat canelli. Jag hittar mogna äpplen, persika och en ton av citrus i detta blommiga vin. Ett elegant och balanserat vin som passar till asiatisk mat och även till en pizza med jätteräkor och vitlök på.
I går så blev det promenad på ett soligt Djurgården. Hade med mig en flaska Pol Roger Rosé som intogs vid strandkanten i solen. Wow, vilken start på en solig lördag. Blev därefter promenad till Akkurat där det intogs asiatiska musslor tillsammans med en Nils Oscar lager innan det var dags för vernissage. Konstnären Mikael Altersten ställde ut sina tavlor med temat ”Departure”. Minglade omkring bland hans färgglada tavlor med ett glas vitt innan det var dags för hemgång. En underbart härlig lördag.
I dag laddar jag inför hockeyn när Luleå ska möta Djurgården. Djurgården vann ju i fredags, så nu står det 3-3 i matcher. Jag hoppas att Djurgården tar det och går vidare. Hade varit kul att se AIK-Djurgården i en SM-final.
Nu ut i solen. Ha en fortsatt bra söndag.





Kram

Kommentera här: