Dan före dan 2010

Slår upp mina melerade och vaknar upp till en ny dag i detta vinterlandskap. Tittar på termometern som även i dag visar -14 grader. Fast i natt var det faktiskt -17 grader, vilket är ett snäpp värre. Fast i år har vi haft -20 grader också, vilket är väldigt ovanligt för Sveriges huvudstad. Konstaterar att det blir en vit jul i år också, fast lite i kallaste laget.
Så det blev en bastu innan frukosten. Känns lite lyxigt att ha en egen bastu i lägenheten. Men den kommer väl till användning sådana här kalla dagar. Tog en kopp julte för att komma i julstämning och försökte vakna till innan den sista inhandlingen av julklappar. Så i dag blir det en sväng ner på stan för att inhandla de sista julklapparna innan det är dags att stänga in julefriden hemma. Har bunkrat upp med både god mat och goda viner och öl. Så om det skulle bli snöstorm så har jag så att jag klarar mig i några veckor.
Råttorna håller också på att bunkra inför julen. Såg en sitta under buskarna i kvarteret och mumsa tillsammans med några hungriga gråsparvar. Usch. Ja, det är väl bra så länge de inte kommer innanför husväggarna i alla fall. Vi får nog leva med att även råttorna behöver fira jul i år.
Ha en fortsatt bra dag.



Kram

 

Kommentera här: