Mårten Gås

Det råder delade meningar om när man egentligen intar Mårtengåsmiddagen.

Mårtendagen infaller den 11 november och firas till minne av den helige Martin av Tours men vissa vill fira den på Martin Luthers dag dvs den 10 november. De menar att vid de stora helgerna är det ju oftast aftonen före som firas, och här inträffar det lustiga att på Martin Luthers dag, som också kallas Mårtensafton, äter vi gås till minne av biskop Martin av Tours. Medan andra menar att Mårtengåsmiddagen är den 11 november.

Hur som helst så har jag inte ätit det i kväll, och kommer heller inte att äta det i morgon. Högtiden firades förr i hela Sverige men numera mest i Skåne, så jag hoppas att skåningarna njuter av middagen. Men jag skippar både svartsoppa och gås och även den skånska äppelkakan som hör en Gåsmiddag till.

En annan sak som istället fascinerar mig är att det i dagens läge finns 29,3 miljoner mobilnummer.i Sverige Det skulle alltså betyda att varje svensk har i stort sett tre mobilnummer var. Men enligt PTS så är en stor del av numren kontantkort som kanske inte alltid används men som ändå existerar. Det ni.

Nu är det natti, natti.

Sov gott.




Kram

Kommentera här: