Midsommarafton

Midsommarafton är den dagen då man plockar sju sorters blommor och lägger under huvudkudden för att drömma om sin blivande prins. Helst ska man hoppa över en gärdsgård mellan varje blomma och vara tyst under hela proceduren också. Den första som tilltalar en på Midsommardagen kan också vara den blivande mannen i livet. Midsommar används vanligen för att beteckna firandet kring sommarsolståndet med dans kring midsommarstång, sill och färskpotatis.
Här kommer ett jättesmaskigt recept till färskpotatisen
Matjessallad 4 port
3-4 matjessillfiléer i bitar, 1 syrligt äpple, 1 liten rödlök, 1 ask smörgåskrasse, 2 dl crème fraiche, 1 tsk dijonsenap, ½ msk socker, 1 krm vitpeppar
Skala och kärna ur äpplet. Skär det i små tärningar. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar. Klipp smörgåskrassen. Blanda crème fraicheblandningen. Vänd ner hälften av matjessillfiléerna i salladen. Ställ kallt i 2-3 timmar.
Ha en riktigt Trevlig Midsommar.



Kram

Kommentarer:

1 Inger:

skriven

Tack för receptet på den urgoda matjessalladen :-)

Ha en fortsatt bra Midsommar :-)

Kommentera här: