Segling på Medelhavet

Här kommer en mer utförlig reseberättelse från min seglats på Medelhavet.
Avgick mot es Trenc första dagen efter att ha bunkrat upp i Palma. Ankrade upp i det turkosblåa vattnet vid es Trencstranden och dök ner i det 23 gradiga vattnet. En tur in med gummibåten till stranden för att svalka oss med Cava Sangria innan det var dags för middag ombord på båten.
Morgondoppen var obligatoriska. Vem kan motstå att dyka i turkosblåa vattnet när det är 22-24 grader? Inte jag i alla fall. Så det blev många morgondopp och kvällsdopp på vår vecka i Medelhavet.
Dag två gick vi till Formentera, vid Ibiza, en tio timmars seglats med bra vind i seglen och en hastighet av 9-10 knop. Delfiner gjorde oss sällskap längs med fören och 65-fotaren gled fint i vattnet.  En underbar och fantastisk seglats.
Dag tre avgick vi mot Cavalettestranden på Ibiza. Malibu Beach, Playa de las Salinas, där vi intog en god middag och ett gott rödvin, Marqués de Murrieta, reserva 2005.
Dag fyra avgick båten mot Cala Binirras. En skön spinnakersegling med bra lutning på båten i en hastighet av 7 knop.
Midsommarafton var tanken att gå tillbaka till Mallorca, men det var för hård vind så vi valde Cala Portinatx på Ibiza istället, en söt liten hamnstad där vi även intog kvällens middag. Lunch blev det i sittbrunnen med sill, potatis, öl och den traditionsenliga snapsen. En avkopplande och trevlig midsommar.
Dag sex gick vi över till Mallorca, närmare bestämt till Andratx. En större hamn, där vi även intog veckans sista middag.
Sjunde och sista dagen gick vi mot Cala Portals, Portals Vells för att ankra upp en stund innan det var dags att gå vidare till vår start, Palma. En underbar badvik där vi njöt av det sista doppet i Medelhavet innan det var dags att sätta sig på planet för hemfärd mot Stockholm.
Kan säga att jag hade en underbar seglats som jag länge kommer att minnas och tänka tillbaka på i höstmörkret.

















Kram

Kommentera här: