Karpathos

Tillbringade hela min semester hemma i Stockholm och dess skärgård förutom en vecka i Grekland med barnen. Tog en resa en vecka ner till ett varmt Karpathos. En bergig ö med sextusen invånare som ligger mellan Kreta och Rhodos. Vattnet var turkosblått med en behaglig badtemperatur. Bodde på ett litet gulligt lägenhetshotell med poolen precis utanför dörren. Blev power-walks och en hel del simlängder i poolen på morgonarna. Luncherna bestod mestadels av bläckfisk, grekisk sallad, souvlaki och tzatziki. Middagarna intogs oftast på någon av de gulliga restaurangerna längs vattnet i den lilla fiskebyn. Blev mycket bläckfisk även då och en och annan bifteki som sköljdes ner med en grekisk öl eller ett glas rödvin.
Tog även en båttur ut till en av Medelhavets bästa strand, Apella Beach, med sitt turkosblåa vatten och vita strand. Där tillbringade vi mestadels av dagen på en solstol längs vattenbrynet. Passerade även stränderna Kyria Panagia och Ahata Beach där vi ankrade upp för ett bad. Hade en underbar dag då det även bjöds på lunch.
Var mycket nöjd med min vecka på Karpathos. En lugn och fridfull ö med lite turism, vilket kändes mycket bra. Åker gärna tillbaka dit vid ett annat tillfälle.
Nu blir det ut på landet. Ha en trevlig helg.



Kram

Kommentera här: