Veneto – Valpolicella

Har fortfarande inte hämtat mig efter en underbar resa i det vackra Italien. Fyra fantastiska dagar i Veneto, Valpolicella.
Blev upphämtade vid Milanos flygplats för att därefter äta lunch på ett trevligt ställe och dricka underbara mousserande viner till en välackompanjerad lunch. Hann även med en annan producent, Le Marchesine, innan det var dags att åka till hotellet. Uppackning och lite sol vid poolen innan det var dags för middag. Carlo Meroni presenterade sina viner tillsammans med en femrätters middag med utsikt över en blomstrande vindal.
Dag två börjar vi med ett glas champagne på terrassen och information om Valpolicella av Gaia Castellani innan vi beger oss till vingården Latium och därefter vidare till Ferragu. Båda vingårdarna producerar mycket goda viner.
Sen vidare på matlagningskurs i slottet Villa Verità Fraccaroli. Får lära oss laga pasta tillsammans med ett glas Pinot Grigio innan det är dags för drink och middag. Fördrink i slottsparken innan bordssittning. Luca Fraccaroli tar oss genom middagen på ett mycket charmigt och medryckande sätt med goda viner därtill.
Dag tre beger vi oss till Antolini och provar deras underbara viner innan det är dags för femrätterslunch på Trattoria alla Ruota tillsammans med passande viner till.
Beger oss därefter till den stora vinproducenten Quintarelli. Magiskt och fantastiskt underbara viner. Kanske beroende på att de lagrar sin Amarone på fat i åtta år innan buteljering. Är så glad att jag har fått möjlighet att få komma till denna producent. Tragiskt nog så gick Guiseppe Quintarelli bort i januari, men vingården består med dess traditionella anor.
Kvällen avslutas med en Grande Finale på Locanda 800 med en femrätters middag med efterföljande Amaroneprovning av elva olika Amarone. Satte Latium som vinnare.
Dag fyra beger vi oss till en ost- och delikatessprovning. Blir barnsligt förtjust i den italienska Lardo. En klick med det på en liten baguettebit och du är helt såld. Mums. Inhandlar några burkar samt en Amaronesalami innan det bär av till Milano för rundvandring innan hemfärd till Sverige.
En underbar semester med Vinuplevleser. Tusen tack för en underbar upplevelse.























Kram

Kommentera här: