Vinnare och förlorare

Totalt var det 15 471 som fullföljde Stockholm Marathon i lördags och lyckades komma i mål efter 4,2 mil. Shumi Gerbaba från Etiopien tog hem segern efter att ha kommit i mål på 2:14:07, det vill säga en snittid på ca 3 min per kilometer. Wow. Snyggt jobbat. Svenska Isabellah Andersson var först in i mål av de kvinnliga löparna på 2:37:28. Inte så pjåkigt det heller. Grattis, bra kämpat.
Grattis säger jag också till Barcelona som tog hem Champions League-titeln i år efter att ha besegrat Manchester United. Senast de båda lagen var i final var 2009, då även Barcelona tog hem segern. Nästa års vinnare, Milan? Ja, vi får väl se hur det går nästa år.
Tyvärr finns det även förlorare. Skulle inte bli förvånad om Kungen, Carl XVI Gustaf, abdikerar i dagens läge. Han har satt sig i en rävsax och kommer ha media på sig ett tag framöver. Frågan är, har han varit på svart- och sexklubb som han nekar till? Kommer monarkin att falla eller tar Victoria över med äran i behåll? Ja, det är frågan. Spännande fortsättning följer.
Om ni inte har något annat att göra så kan jag rekommendera en tur till Galleri Jan Wallmark på Karlavägen 17. Just nu ställer fotografen Torbjörn Calvero ut sina rock’n roll bilder med bland annat Rolling Stones, Iggy Pop och Patti Smith. Utställningen pågår till den 15 juni.
Ha en fortsatt bra dag.



 

Kram

Kommentera här: