Champagne dag 4, 29 april 2011

Sista dagen i Champagne hade vi lagt besöken hos Pierre Péters och Diebolt Vallois. Pierre Péters, en rätt så liten producent, med en produktion på 170 000 flaskor per år. Champagnehuset som i den fjärde generationen drivs av paret Péters exporterar 80 %, bland annat till USA, Belgien och Danmark. Kan erkänna att vi där provade mycket goda champagner. Avslutade med champagne från 1974. Kan säga att det var en fantastisk upplevelse. Blev mycket förtjust i deras roséchampagne Albane, där jag hittar smultron, godis och en ton av kanel i eftersmaken. En mycket annorlunda roséchampagne och samtidigt gott och fräscht. Även deras Cuvée special -97 var mycket bra. En mycket komplex champagne med toner av kaffebönor, toffée och gräddkola med en behaglig citruston. Lång eftersmak med olika smaknivåer av bland annat kaffebönor och gräddkola.
Åkte därefter till champagnehuset Diebolt-Vallois där Fleur de Passion är en av favoriterna. Ett kärt återbesök hos Isabelle innan avfärd mot Charles de Gaulle.
En mycket trevlig och underbar vistelse i Champagne. Längtar redan till nästa års resa.







Kram

Kommentera här: