Champagne dag 3, 28 april 2011

Efter frukosten på hotellet begav vi oss till champagnehuset Paul Déthune. Ett litet champagnehus som endast producerar 5 000 flaskor per år. En rätt ok champagne från ett litet champagnehus.
Forsatte därefter till en av jättarna i Champagne, Nicolas Feuilatte, som producerar 22 miljoner flaskor per år. Att vara inne i denna fabrik gör att champagne inte längre känns så genuin. Med rulltrappor inne på anläggningen så känns det mer som en industri. Var heller inte så imponerad av deras produkter.
Vidare sedan till Jacquesson et Fils, ett champagnehus som producerar 300 000 flaskor per år och har Italien som sin största kund. Häftiga och eleganta champagner där de blåa druvorna regerar mest. 
Besökte därefter Le Gras. Julian tog emot oss och lät oss prova många goda champagner. Efter att ha provat deras Saint-Vincent 1996 och 1990 så var jag i himlen. En underbart härlig champagne där de producerar 130 000 flaskor per år. Var imponerad av deras Saint-Vincent -96. En Blanc de blancs med en gräddig och krämig smak med hög syra och en lång eftersmak.
Avslutade dagen med en sexrätters middag på den tvåstjärniga restaurangen L'Assiette Champenoise. En fantastisk middag med underbar champagne och goda viner till.









Kram

 

Kommentera här: