Champagne dag 2, 27 april 2011

Började morgonen med en rundvandring på Bollinger’s champagnehus. Christian som tog oss runt förra året var även vår värd i år. Bollinger som är ett av de få champagnehusen som fortfarande lagrar sin champagne på ekfat producerar 2,5 miljoner flaskor per år, varav 500 000 vintage. Avslutade rundvandringen med en fyrarätters lunch och Bollinger champagne. Blev mycket förtjust i deras Bollinger Rosé Le Grande Anne som hade mycket smultron och en viss brödighet i doften med en elegant smak med bra syra och en ton av smultron och mineral med en behaglig citruston.
Därefter gick bussen mot Krug. Champagnehuset som knappt tar emot besök över huvud taget. Fastnade för deras Grande Cuvée, en komplex champagne med doft av nougat och marsipan med en viss nötighet med en ton av petroleum. En härligt elegant och fräsch champagne med lång eftersmak. Kan villigt erkänna att jag var mycket nöjd med mitt Krug-besök.
Landade därefter på champagnehuset Henriot som producerar 1,8 miljoner flaskor per år. Provade först några champagner i provningsrummet innan vi begav oss ner i källaren där det stod uppdukat champagneglas på vit linneduk bland de lagrade champagnerna i den fuktiga källaren. Deras Brut Rosé har en ton av smultron, zoo-tabletter och mineral. En fräsch champagne med bra frukt och bra syra.
Avslutade kvällen på Pommery. Efter att ha gått ner 116 trappsteg i deras källare och vandrat runt i deras 18 kilometer långa källargångar så intog vi en fyrarätters middag. En god middag med kompletterande champagne.









Kram

Kommentera här: