Champagne dag 1, 26 april 2011

Landade på Charles de Gaulle i ett soligt Frankrike. Lastade på bussen och begav oss mot Champagne. Passerade gröna ängar och gula rapsfält. Våren hade verkligen kommit till Frankrike.
Hade blivit något missförstånd med vårt första besök så det blev en trerätters lunch på en solig terrass på ”Le Jardin” istället. Kan säga att det inte var helt hel. En underbar lunch bestående av gåslever, inbakad lammfilé och bärkompott med genomgående champagne till. Mums.
Mätta och belåtna åkte vi sedan vidare till champagnehuset Duval-Leroy som producerar ca 5,5 miljoner flaskor/år. Var inte så imponerad. Fast deras Femme de Champagne 1996 hade en bra balans med små bubblor och bra mousse med en viss potential. Fast jag skulle nog låta den ligga fem år till.
Därefter gick bussen till champagnehuset de Venoge, som är ett anrikt champagnehus från 1837. Med en produktion på ca 1 miljon flaskor per år så låg de på en bra och jämn kvalité rakt igenom. Provade flera riktigt goda champagner och avslutade med deras Louis XV -95. En underbar och komplex champagne med toner av honung, gräddkola och svamp. En mycket välbalanserad champagne med härlig eftersmak.







Kram

Kommentera här: