Vecka i vinets tecken

Den här veckan har jag både avverkat Gambero Rosso och Champagneprovning. Gambero Rosso var nämligen på snabbvisit på Grand Hotel i Stockholm innan det var dags för dem att dra vidare till Oslo. Fick nöjet och prova några av de absolut bästa vinerna från Italien. Ca 70 vinexperter provar 30 000 viner och bestämmer vilka 1 500 viner som ska gå vidare för att få ett, två eller tre glas. Tre glas är ju det bästa och det finns i år 402 italienska viner som har fått det. Så jag fick som sagt nöjet att prova några av tre glas-vinerna på Gambero Rosso’s Road Show. Så en och annan Amarone och Ripasso slank ner. Även viner från Toscana och Sicilien gick lätt ner.
Var även på Champagneprovning i veckan där vi bl a provade Billecart-Salmon och Pol Roger Blanc de Blancs 1999. Kan erkänna att Pol Roger’s Blanc de Blancs är en mycket förförisk champagne med lång och härlig eftersmak.
Fick även gott vin serverat i fredags kväll. Blev då ett rött portugisiskt till en härlig tryffelrisotto med lätthalstrade pilgrimsmusslor och med efterföljande camembert smaksatt med calvados. Så jag kan säga att jag har fått mycket gott att dricka denna vecka.
Så i dag fick det bli en riktig långpromenad i ett soligt Stockholm. Kändes skönt att få några kilometer i benen.
Nu läggdags.
Ha en bra vecka.



Kram

Kommentera här: