Granen nästan ute

Tjugondedag knut, då ska ju granen ut. Det sägs så i alla fall. Hade ju en förhoppning om att min gran skulle avklädas och tomtesakerna skulle packas ner, redan i söndags. Hmm. Det gick ju som det gick. I dag har det inte heller hänt, men jag kan nog ta det i helgen istället. Ser att grannarna fortfarande har sina julstjärnor hängandes i fönstren och julgransbelysningen tänd. Så det är nog lugnt ett par dagar till.
Var på en mycket trevlig provning i måndags på ”Syster och Bror”. Hade en ”Mat och vin i kombination”-provning. Kan säga att jag är mycket förtjust i kombinationen räk- och mangosallad med lime, chili och koriander tillsammans med den tyska rieslingen. Det gifter sig mycket bra i munnen. Även den sydafrikanska Shiraz Cabernet Franc från 2006 passade utmärkt till den örtstekta biffen som serverades med marinerad potatissallad och en ljuvlig rödlöksmarmelad. En kombo som heter duga. Som sedan avslutades med en mörkchokladmousse och till det en Recioto. Kan säga att det var många trevliga smakupplevelser denna kväll.
I morgon fredag, känns skönt att den första hela arbetsveckan är avklarad för detta år. Nu blickar vi framåt och går mot ljusare tider. Inte helt fel nu när vinterkylan börjar smyga sig på igen. Ska tydligen bli -15 i morgon. Burr. Så det gäller att klä sig varmt.
Önskar dig en trevlig helg.



Kram

Kommentera här: