Molnigt Turkiet

Hälsningar från ett molnigt och regnigt Turkiet. Fick i alla fall njuta av solen några dagar. Hade en underbar båttur på floden häromdagen med sol, bad och god lunch. Vi gled fram på den smaragdgröna floden fram till havsmynningen och badade i både floden och i havet. Där havet hade en betydligt varmare temperatur, dvs runt 26 grader, än vad floden hade, ca 20. Åt turkiska pannkakor på stranden och en härlig lunch ombord på båten. Hade en avkopplad och skön heldag på flodbåten innan det var dags för hemfärd. Tyvärr fick vi inte se någon sköldpadda på vägen, vilka annars brukar vara synbara längs flodkantens stränder. Men jag var supernöjd med dagen ändå.

I går blev det besök av två moskéer. Var ju tvungen att gå in och se hur de ser ut med deras takmålningar och bönemattor i och med att det är min första gång i Turkiet. Och i förrgår var det busstur upp till det gamla slottet från 1200-talet, med efterföljande promenad och shopping.

Vaknade upp i morse av moskéeutroparens bönesång. Tittade ut genom sovrumsgardinerna och konstaterade att himlen var täckt av ett ogenomträngande molntäcke. Insåg genast att det inte var en dag att ligga på stranden. Så det blev istället en bilfärd längs hamnen och ut till en strand där vi intog öl och diverse bakverk under skyddet av palmblad. En behaglig och avslappnad utflykt innan middagen.

Nu sängdags med hopp om att solen visar sig i morgon.

God natt och sov så gott.


 



Kram

Kommentera här: