Badsäsongen över

Känns som att badsäsongen är över. Åkte ut till landet i söndags och tog en bastu med efterföljande dopp i Vindöfjärden. Kan säga att det var tur att jag hade bastat innan, för usch vad kallt det var. Endast 8 grader visade badtermometern. Är villig att erkänna att jag inte låg i vattnet alltför länge. Friskt var det i alla fall. Tände därefter en brasa och åt middag till spraket från öppna spisen. En riktig myssöndag.
Lördagen bestod av en underbart härlig champagne- och vinprovning. Alla vi sju som samlades hade med oss en till flera flaskor ”gott” att dricka. Blev självklart mycket champagne. Vertikalprovning med André Clouet 2005 mot 1998, tyska härliga Beerenauslese mot varandra, Krug mot Diebolt Vallois Blanc de Blancs (1983) och enstaka goda champagner och rödviner däremellan. Blev bl a Billecart Salmon 1996, Piper Heidseck Millesime 1999, Château d’Ampuis plus lite annat smått och gott. Var underbart att prova härliga drycker i goda vänners lag. Så jag var verkligen nöjd med min kväll.
Ny arbetsvecka och höstmörkret har verkligen smugit sig på. Dags att ta fram dunjackan och vinterskorna så man är redo för vintern.
Ha en fortsatt trevlig kväll.



Kram

Kommentera här: