Lugn helg

Har haft en lugn och skön helg ute på landet. Åkte ut på fredagen och tände upp i brasan medan vi lagade mat. Blev härliga Wallenbergare med potatismos och lingon. Insåg att Marqués de Murrieta passade bäst till biffarna.
Lördagen bestod av promenad i ett vinterlandskap, -7 grader, snöskottning, bastubad med efterföljande dopp i Vindöfjärden. Badtermometern är dess värre redan upptagen, så jag har ingen temperatur att delge, men jag kan säga att det inte var varmt. Var i alla fall i tre gånger i det kylslagna vattnet samt åstadkom även någon vingklippt ängel i snön.  Tur att man kan elda på i öppna spisen för att återfå värmen. Blev helstekt rostasfilé med potatisgratäng till lördagsmiddag. Till det tog vi en Tenuta Sant Antonio Campo dei Gigli Amarone 2004, vilket passade mycket bra. Blev även en Amarone Bosan från Cesari, vilken också slank ner lätt innan det var dags att nanna kudden.
Så helgen har bestått av sköna skogspromenader, varm choklad framför öppna spisen, varma bastubad med efterföljande kalla bad, god mat och dryck och bara vara i trevligt sällskap.



Kram

Kommentera här: