Kungen i blåsväder

Halvdag i dag och ledig. Underbart att kunna förlänga helgen med en dag. Vaknar ändå tidigt och försöker istället utnyttja denna soliga fredag där utetermometern visar på fem grader.
Var på en trevlig Amarone-provning i går kväll där vi bl a intog Ripasso, Amarone, Recioto och en Soave. Kan säga att en underbar smakkombination var Ripasson (Corte Giara Ripasso Valpolicella 2008) tillsammans med en bit parmesanost med rödlöksmarmelad. Detta smakrika härliga vin var i en perfekt kombination med osten. Hittar toner av sadelträ och fikon i detta mjuka och harmoniska vin. Kvällen avslutades med en Louis Roederer Blanc de Blancs 2003 och en Eight Rows, vilket var en perfekt avslutning på en trevlig provning.
En som har varit i blåsväder i veckan är vår kung, Carl XVI Gustaf. Efter att tre journalister har fått ihop en bok om vår kära kung som släpptes i går har media fläkt ut löpsedlar efter löpsedlar. Boken ”Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken” har fått en enorm uppmärksamhet i media där kungen t o m har gått ur och uttalat sig om boken innan han läst den. Håller med PR-experten Paul Ronge om  att det bästa hade varit att ställt in gårdagens presskonferens och kommenterat utgivningen av boken med ”det är under min värdighet att över huvud taget kommentera denna bok”. Då hade mediahysterin lagt sig tidigare. Men vi får väl se hur länge det kommer att analyseras fram och tillbaka. Jag tänker i alla fall inte köpa boken och gynna dessa författare. Låt kungen få leva sitt liv, han är väl människa som oss han också.
Ha en trevlig Alla Helgons Helg.



Kram

Kommentera här: